Categories
Без категория

Предимствата на PVC опънати тавани

Монтирането на опънати тавани все повече намира своето приложение в съвременното строителство. Опънатите тавани представляват вид окачени тавани от опънати платна на специални платформи. Това са широки и обикновено много красиви платна от материал, който лесно се почиства и е много практичен. Обикновено става въпрос за PVC платна или платна от полиетилен. И двата вида материал има своите плюсове, но определено PVC опънати тавани са по-добрия избор поради по-високата си устойчивост на високи и ниски температури. Тази им устойчивост не дава възможност този тип тавани да се поддават на деформации когато са подложени на подобно влияние. Освен това при тях липсва почти напълно началната миризма, която е типична за почти всички нови продукти от полиетилен.

Друго предимство на PVC опънатите тавани е много по-голямото разнообразие на десени и гланцови повърхности дори с огледален ефект. При полиетиленовите платна поради факта, че се оцветяват допълнително, цветовата гама и възможности често е по-ограничена и цветовете са по-малко устойчиви.

Този тип платна са изключително подходящи за мокри помещения и бани, а красотата им практично може да освежи всяка кухня. Те имат шумоизолиращи свойства и са пожароустойчиви. Освен това  PVC опънати тавани са много подходящи и за болнични заведения, защото материала  винаги е сертифициран като противомикробен и противоалергичен, а в същото време се почиства изключително лесно.

Напоследък все по-често биват използвани за големи помещения с басейни, сауни и  др.

Това, което трябва да се знае при монтирането на PVC опънатите тавани, че помещението трябва да бъде предварително затоплено когато предстои монтирането им. Обикновено фирмите, които предлагат този тип тавани разполагат с опитни монтажници, които много умело работят с платната и тяхното прекрояване в зависимост от помещението. Ефектът, който се постига при правилно монтиране е поразително красив и дори най-големите скептици остават изумени от него. PVC опънати тавани може да сложите във всяко помещение в дома си като така ще прикриете всички недостатъци на таваните и ще постигнете невероятен ефект по отношение на дизайна. Възможността да изберете от платна с невероятни картини, прави подходящ PVC опънат таван и за стаята на Вашето дете като заспивайки то може да се радва на детски мотиви, действащи му успокояващо и осигуряващи му спокоен сън.