Categories
Без категория

Проектиране и производство на кухни

Когато става въпрос за проектиране на кухни, най-важното нещо е да се осигури необходимото пространство, което трябва да е в две направления:

  1. Да има достатъчно място за уредите, посудата и продуктите;
  2. Да се осигури необходимото пространство за обитателите в кухнята, които да могат да се движат безпроблемно и безопасно там.

Когато се проектира една кухня, тя се прави според личните предпочитания за лукс и комфорт. Добре е да се спазват и модните тенденции, защото те са най-актуалното за момента и могат да ви осигурят всичко, от което се нуждаете.

С кое трябва да сте наясно около новите модни тенденции в кухните?

Кухнята се слива с дневната и това вече се практикува масово. Така се постига по-официален и тържествен вид на това помещение. Може дори да се замислите, дали шкафа в хола или библиотеката да не бъдат свързани с кухнята. Получава се изчистена линия, ако електроуредите са вградени. Модерни са по-тъмните цветове като дъб, бук, череша и венге. Вратичките може да се полират за още по-добра визия.

Новите тенденции в дизайна толерират отворените пространства, които позволяват по-добро общуване. Ако имате кухненски бокс, не го претъпквайте с шкафове. По-добре е да предпочетете една линия, отколкото буквата Г или ако няма как да стане, тогава поне да е Г, вместо П. Така ще си осигурите повече пространство и можете да се откажете от класическата кухня с два реда шкафове – горни и долни. Може да поставите 1-2 шкафа, които да са високи от тавана до пода. В тях ще поберете същото количество, но ще изглеждат много по-добре.

Все повече се търсят шкафовете, изработени от натурална дървесина. Причината за това е повикът на природата. Хората са заобиколени отвсякъде с желязо, бетон и стъкло. Те искат да вкарат природата в дома си и по този начин могат да го постигнат. Всъщност, шкафовете от дървесина пасват изключително добре с другите мебели в трапезарията или дневната.

Добре е да не правите всичко монотонно. Има толкова голямо разнообразие от какви ли не цветове и материали, че е направо немислимо кухнята ви да бъде скучна и еднообразна. Много е модерно в момента различните зони в кухненското помещение да изглеждат по различен начин. Една от възможностите е, горните и долните шкафове да са в различен цвят. Можете да поставите повече стъкла, повече осветление, което да е по рафтовете и над мивката.

Не крийте всичко по шкафовете, направете кухнята си като зала за изложба! Можете да поставите метални вратички, зад които да се виждат металните кутии. Подредете сувенирите си и ги изкарайте на показ! Сложете няколко готварски книги, които ще придадат още по-голяма автентичност на кухненската обстановка. Махнете черпаците и скрийте сушилните за чинии, по-добре да се вижда една графа с вино. Направете кухнята си уютна и приятна за окото!