Categories
Без категория

Професионална козметика – 5 лесни стъпки за грижа за кожата през лятото

Вярвате или не, но през лятото кожата на всеки човек се омазнява повече от колкото през зимата. Това се дължи най-вече на високите температури и силните UV лъчи на слънцето. Този процес на омазняване обаче никак не е желателен, тъй като прекомерната мазна секреция ще кара лицата ви да изглеждат мръсни. Поради тази причина голяма част от жените са взели предпазни мерки използвайки професионална козметика, с която да поддържат лицата и тялото си чисти и красиви през лятото.

В тази статия ще откриете 5 съвета, с помощта, на които да се грижите за лицето си през лятото.

  • Измивайте лицето си с топла вода

Всъщност, водата, която се използва за измиване на лицето трябва да бъде топла, за да може да премахне мазнината от кожата, но не трябва да бъде гореща, защото ще загубят повече мазнини от колкото е необходимо, а ако водата е твърде студено, няма да може да отстрани мръсотията и себума от лицето ви. Казано накратко водата трябва да бъде около 20 ℃.

  • Използвайте гримове на водна основа

Преди да излежете използвайте овлажняваща козметика за лице и след това нанесете вашата декоративна козметика като спирала, сенки, гланц и други.

  • Консумирайте повече храна с витамин В6

Храните с витамин В6могат да намалят секрецията, за това консумирайте повече банани, картофи, овесени ядки, яйца и всички видове риба. Желателно е обаче да намалите консумацията на фъстъци, шоколад и пържени ядки.

  • Водете здравословен начин на живот

Както знаем, нездравословен начин на живот ще доведе до не особено приятни последици за вашата кожа. За това консумирайте само полезни храни и по възможност спрете цигарите, тъй като те пречат на нормалната обмяна на веществата на кожата и дори могат да предизвикат разстройство на ендокринната система, а от там и по-висока секреция.

  • Хапвайте по-малко нездравословни храни

В действителност диетите, преяждането и консумирането на твърде много нездравословни храни също може да доведе до хормонален дисбаланс, а от там и проблеми с кожата.