Categories
Без категория

Пътуване до Златна Прага

Прага – един древен архитектурен шедьовър

Прага е  столицата на Чехия и е един от най-прекрасните, очарователни  и древни градове в Европа. Няма човек, който да е отишъл там и да не е бил покорен от нейното великолепие и изящност. Прага е един внушителен архитектурен шедьовър, който просто няма равен на себе си в целия свят. В града се среща смесица от различни архитектурни стилове и епохи като барок, готика, ророко и романтизъм, които са белязали целия  му външен облик завинаги.

Със сигурност няма да останете разочаровани, ако посетите  чешката столица. Едно от най-внушителните места, които могат да се видят тук е дворцовият комплекс над река Вълтава, носещ името Храдчани. Той включва огромен и прекрасен палат, който днес е главната резиденция на президента, както и единствената по рода си катедрала „Свети Вит”, която се характеризира с огромните си  размери и великолепна архитектура.

Карловият мост е стар исторически мост, издигнат през 15 век и покрит  с множество статуи и скулптури.  Той също е много посещаван, тъй като свързва двете части на града, разделени от река Вълтава.

Друго забележително място е централната част на  Прага, която е по-известна като Стар град и където в продължение на много векове са оцелели непокътнати величествени сгради, храмове, кули и т.н.

Голям интерес за всички чужденци представляват и зоологическата градина, основана през 1931 година, където живеят над 4500 животни, Музеят на декоративните изкуства, Националният музей и замъкът Вишеград  издигнат през 10 век.

Пътуване до Прага или от как да си намерим изгодни самолетни билети до Прага?

До прага от София, най- евтино може да намерите евтини самолетни билети на авиокомпании България ер или Чешките авиолинии.

Също така нискотарифната авиокомпании подържа редовни полети по линията Бургас – Прага.

Бъдете сигурни, че  Прага ще ви очаква едно чудесно приключение и доброто ви изкараване е гарантирано.