Categories
Без категория

Пътуване до Манчестър

На трето място по големина град в Англия, Манчестър, е подслон на изкуство, музика, театри, значими атракции и културни наследства, както и много спорт и веселости . Чист, модерен, с много необикновена архитектура, актуално ще усетите животът на този жив град. Отличното разпределение на всички забележителности, ви гарантира един лесен достъп и възможност за дълги пътешествия .

Добре е да погледнете във всеки случай прогнозите, защото далечно за Острова, тук също редовно вали дъжд, но пък в повечето прецеденти е за краткосрочно и силно охлажда центъра през лятото.

Ако желаете преди да започнете вашата ваканция , да хвърлите един бърз поглед над някои от интересните за вас забележителности, „ Търкалото на Манчестър”(Wheel of Manchester), ви поднася една необикновена гледка и то от пресечната точка на града, на площад Ексчейндж(Exchange Square).

Град от викторианските времена, Манчестър и до ден днешен пази своята доблестна архитектура, която говори много за историята на Манчестер . Монумента на принц Алберт(Albert Memorial) съществува в центъра на площад Алберт пред кметството на града . Главната църква(Holy name of Jesus) се намира на Оксфорд Стрийт. Друга стара постройка е Главната библиотека(Central library). Тя се намира на площад „Св. Петър”(St Peter’s Square). Кметството е запазило викторианския си стил(Manchester Town Hall). В събота и неделя входът е безплатен за посетители . Римокатолическата църква(St Mary’s Roman Catholic Church) е смесица от истинско украсен интериор в стил 19-ти век, както и работа на модерни творци .

Едни от изтъкнатите изложби тук са: ArTzu Gallery, Bankley Studios Gallery, която включва картини на около 30 артиста, Cornerhouse- една модерна галерия, която притежава експонати на цели 3 етажа, Manchester Art Gallery, която съдържа важна колекция от произведения, Cube Gallery, която ще ви разкрие модерна архитектура и градски дизайн.

В музей Болтън(Bolton Museum) ще ви разкрие много за хрониката на центъра . Интересна колекция от исторически носии ще откриете в изложбата на костюми(Gallery of costum). Независими интересни музеи са Музеят на транспорта, на учеността и промишлеността .

Където и да отидете в този град, бъдете сигурни, че ще останете хубаво завладявани .

За да си купите онлайн самолетни билети до Англия, трябва да си направите ранна резервация