Categories
Без категория

РЕКЛАМИТЕ И ЗДРАВЕТО

Вероятно сте забелязали, че напоследък рекламите за продукти за отслабване или за окончателно отърваване от хронични болки, или за някой друг продукт, обещаващ бързо и чудотворно въздействие се срещат все по-често. Те могат да бъдат видени навсякъде – по телевизията, по билбордове, списания и интернет и дори чути по радиото.

В едни от тях се рекламират единични продукти, най-често на изключително актуалната билкова основа. В други се предлагат пълни системи хранителни и двигателни режими, лично изпробвани и гарантирани от някоя световна знаменитост.

Всички те Ви гарантират пълен и окончателен успех.

Интересен е фактът, че въпреки убедителността на рекламите и нарастващото потребление на подобни продукти резултатите не са масови и очевидни.

Да вземем например рекламата, в която един изключително симпатичен, предразполагащ, добронамерен и дружелюбен чичко (прекалените описателни са разрешени – все пак е реклама) предлага комплект от шест продукта за отслабване, разработен лично от него специално за вас, без никакви комерсиални помисли. Доказателство за липсата на такива помисли е невероятното намаление на комплекта.

Ето ги и самите продукти за отслабване. Първият разгражда мазнините. За усилване на ефекта този продукт е комбиниран с втори, който ускорява метаболизма. За максимално въздействие следва трети за потискане на апетита.

Такава комбинация, дори съчетана само с физическа активност, необходима за дишането причинява силна отпадналост. Затова четвъртият продукт логично е за силно тонизиране. Другите два продукта най-вероятно са срещу опадване на зъбите и срещу тотално полудяване.

Въпреки изключителното намаление, комплектът струва доста повече от единичен продукт. Количеството е за един месец, а цялата програма задължително продължава повече от този един месец.

Друг пример е продукт, базиран на ензим, който се съдържа само и единствено в ананаса. Интересно, защо само и единствено там? Според представянето му този ензим разгражда 11 пъти повече мазнини. 11 пъти повече от какво, в рекламата нямаше просветление по въпроса.

Факт е, че всичко това се е превърнало в индустрия, от която се изхранва все по-голямо количество предприемачи, посредници, рекламни агенти и др.

Хубаво е, че се организират работни места.

Въпросът, който обаче възниква е, дали всичко това наистина има за цел подобряването на вашето здраве или безвъзвратното и окончателно освобождаване от излишните килограми?

Емил Динев    “Усмивка Здраве”