Categories
Без категория

Рекламни сувенири и подаръци за бизнеса

Глобализацията и повишаването на конкурентоспособността е причина в  днешно време да  се наблюдава тенденция  за увеличаване  дела на  рекламните подаръци за бизнес клиентите и служителите. Причината е, че тези подаръци допринасят  за укрепване имиджа  на марката и създаване на лоялност към нея . Размяната на подаръци по различни поводи като Коледа, Нова година, различни мероприятия и т.н. помага за насърчаване на бизнеса, създаване на нови клиенти и генериране на добавена стойност на продуктите и услугите.
За изпълнение на бизнес стратегиите си, компаниите  винаги избират продуктите, които ще могат да помогнат на  бизнеса им по категоричен  начин. Излишно е да казвам, че рекламните  подаръци решават  тази цел по  най-приятния  начин.
Рекламните  подаръци носят името на компанията, бизнес съобщение и други важни данни за фирмата. Тези подаръци  за  служителите и бизнес клиентите са  в  знак на благодарност за дълготрайното  партньорство  с  тях. Търговски панаири, изложения, конференции, семинари и т.н.  са някои от случаите, когато тези рекламни подаръци се раздават на клиентите. Някои от подаръците, които обикновено се подаряват, са :

Чанти

Тениски, ризи

Шапки

Чадъри

Чаши – керамични, пластмасовитермочаши, магически

Флаш USB

Ключодържатели

Рекламни магнитчета

Подложки за мишки

Антистрес играчки

Плюшени мечета

Шоколадови бонбони

Календари

Торбички – хартиени и полиетиленови

Химикалки, писалки, ролери, текстмаркери


Сигурно си задавате въпроса защо всяка фирма предпочита  да прави  рекламни подаръци пред  другите  маркетингови стратегии?  И отговорът се крие в простия факт, че тези продукти изискват по-малка  инвестиция , а  дават същите или по-добри резултати. С други думи,  те предполагат  едно разумно вложение и постигат резултати в продължение на няколко години. Затова и търсенето им е значително. Рекламните подаръци повишават имиджа на фирмената марка, създават интерес  и информираност за вашия продукт и изграждат дълготрайни бизнес отношения.

Рекламата обикновено включва ясно и  кратко послание за привличане на вниманието на хората с  цел ефективното насърчаване на продажбите на стоки или услуги. Не забравяйте, че тя трябва да бъде насочена към целевия пазар и съобразена с демографския фактор. Освен това, важно е да се помисли за някои решаващи фактори при покупка на рекламни подаръци.
След като изберете вида на рекламния подарък, трябва да решите  какъв цвят искате да бъде. Това може да изглежда маловажен фактор, но всъщност има огромно влияние върху потенциала на вашия успех. Цветът на продукта е нещо, което трябва да грабне вниманието на аудиторията. Трябва да се опитате да изберете цветове, които са атрактивни и живи, но ако подарявате  рекламни облекла, трябва да сте особено внимателни с  ярките цветове, които може и да създават настроение, но не се възприемат еднакво положително от хората. Рекламното облекло има за цел да бъде носено и ако цветът не е това, което целевият клиент  обича да носи, вие ще загубите инвестицията си и вашето послание няма да бъде предадено или видяно от достатъчно хора. Фирмите, които ползуват промоционални подаръци,  е разумно да заложат на практични и полезни артикули. Не пренебрегвайте реакциите на  настоящите си клиенти, на хората около вас, бизнес партньорите  и сътрудниците. Анализирайте обратните връзки, които получавате за рекламните подаръци и това ще ви помогне да си създадете  интелигентен  план за техния избор.

www.linela.eu