Categories
Без категория

СЕО и УЕБ

Въпреки факта, че обектите се възприемат отвън, техния вътрешен компонент трябва да е конструиран правилно,. Тези закони и подзаконови актове за обектите и HTML кода са определени в W3C стандарти. Външната част на сайта е неговият дизайн и структура, вътрешният компонент – HTML – код и CSS в стил (с изключение на отделни функционални). Разработване на сайт или добавяне на съдържание към него, хората често се интересуват само от външната страна на своята презентация. Това е страхотно! Въпреки това, трябва да се обърне внимание на вътрешния представителство на страниците във формата на HTML код, особено ако става дума за бъдещето на привличане на трафик търсачката. Тази статия се фокусира върху оптимизиране на кода на сайта, за да се подобри нейната видимост в търсачките и е изградена въз основа на доклад от сайта на конференцията All в Top Conf 2012 “Концепцията на SEO оптимизирани оформление. ” Кои сайтове имат нужда на оптимизиране на кода?

Съвети за оптимизиране на оформление за SEO. При обсъждането на въздействието на валидни HTML страници и тяхното класиране често има разминаване на класирането на страниците и броя грешките в HTML кода. И наистина има сайтове, които на главната страница Index има около 30 грешки и им пречи за по добро класиране в Google. Изглежда, че търсачките не ги е грижа за качеството на HTML код но не е така. Услуги като търсачките, социалните мрежи и редица големи портали не се нуждаят от SEO оптимизирано налагане, те оптимизират кода за други цели. SEO оптимизирано оформление е преди всичко за обектите на основният източник на трафик.

Защо има значение кода?

На оптимизирането и оформлението е някоя от вътрешните страници на сайт се обръща по-малко внимание, отколкото например заглавната страница или текстове. Често това се дължи на факта, че клиентът не предостави пълен достъп до сайта. Ще изброим по-долу няколко точки , които по един или друг начин, да повлияят на видимостта на уеб сайт в търсенето и може да се прилагат за подобряване на качеството на HTML -код на сайта ни.

Лесен за признаване (анализ) Код: При по-простият кода, по-лесно се анализира и се определя правилната структура на страницата. За да ви четат правилно търсачките е по-добре да се отървете от констатираните от валидатора грешки и се опитате да направите кода по-лесен за четене.

Бързо търсене на важни елементи: Какви са най-важните елементи които могат да бъдат определени на една страница? На първо място, заглавия, навигационни устройства на първични и вторични съдържания. Ако търсачката бързо намира най-важните елементи на страницата то тя по-добре ще се справи със задачата си за индексиране и класиране.

Page скорост на товарене: Подобряване на този елемент, можем да ни даде предимство пред конкурентите. До голяма степен, процентът на възвращаемост ще зависи от хостинга на страницата и използва CMS, също голяма роля тук играе и размера на код. Премахването на всички ненужни от код външни файлове и оптимизиране на графиката, може значително да подобри този важен показател.

За да се ускори зареждането на страниците:

-CSS и JS да се изведат на външни файлове; -Дизайнерски елементи да са изработени в спрайтове и преминават в информационните листове стил; -Използвайте прост код.

Наличност на критичните елементи за търсачки: Всички важни елементи на сайта трябва да бъдат лесно достъпни. За да се подобри възможността за четене на кода: Проверете го за валидиране чрез използване validator.w3c.org и опитайте да не използвате “светкавици” и “рамки”, сложете по-нагоре навигацията и отворете сайта за индексиране; По-добре да се използват текст, вместо изображения за поднасяне на информация.

Индикатор текст Съответствие: Значение на текста, той зависи не само от присъствието на ключови думи, но също и на тяхната позиция в съдържание и разнообразие на етикети, в които те се използват. За подобряване на релевантността на текстови страници:

-Поставете важно съдържание по-горе вкода; -Headers е да тагнат -Изпишете ALT на изображения; -Използвайте семантично маркиране текст (всеки таг формат за неговото предназначение); -Не използвайте текстови footcloths, форматиране на текст и разнообразяване.

Заключение: Трябва да се подхожда отговорно не само за външната част на сайта, но и на вътрешния компонент под формата на HTML-код. За да се анализира код, използване Toolbar Web Developer , Firebug плъгин и SEO-контролен лист . Изключете CSS , JavaScript и изображения върху страницата, вижте, ако можете да намерите най-основните елементи на текста – заглавия, параграфи, връзките и фрази? Подобно на тази страница “вижда” робота и се уверете, че то е правилно разбирам за вашите цели и приоритети.