Categories
Без категория

Слънчевите очила – моден аксесоар или нещо повече

Повечето от хората смятат този въпрос за риторичен. Защо ли? Защото използват слънчеви очила единствено за прибавяне на нещо по-пикантно към външния си вид. Тук визирам по-скоро нежния пол, защото те обръщат най-сериозно внимание на външния си вид. Мъжете по-скоро ги използват, докато шофират и слънцето им пече право в очите, тоест когато имат нужда от тях, а не когато външният им вид има нужда от подобно допълнение.

Щом сте тук и все още четете, значи слънчевите очила не са просто аксесоар за Вас и сте осъзнали колко е важно зрението и здравето на очите Ви.

Пазара наистина е наводнен от евтини, фалшиви, безполезни и в много от случаите опасни за здравето слънчеви очила. Най-притеснителното е че не всички от тях са евтини. До скоро това ни помагаше да разпознаем ментетата, но вече много от некачествените очила се продават на цената на оригинални само защото са изложени в излъскан магазин на централно място, вместа на някоя сергия. При това положение вече
се налага да разпознаваме качествените слънчеви очила по други критерии, защото очевидно цената не е определящ фактор за качество в днешни дни.

Да кажем че вече сме решили да закупим качествени очила, които ще използваме дълго време. Със сигурност ще отсеем най-некачествените ментета като отидем в магазин за оптика или като просто избягваме очила за по 5-10 лева.

Следващата стъпка е да попитаме консултанта кои от моделите имат пълна защита от вредните лъчи на слънцето и разбира се – поляризация. Ако цените са твърде високи, със сигурност ще имат и миналогодишни модели със страхотни намаления. Не се срамувайте да попитате. Все пак такива очила се купуват с тенденцията да бъдат носени поне 3-4 години. Не е голяма загуба ако не са последен писък на модата. Така или иначе следващото лято със сигурност няма да бъдат.

Може Би много от Вас се притесняват за високата цена на подобни качествени очила и даже не са се замисляли за покупката на такива. За тази част от Вас ще кажа че сте се заблудили жестоко. Цената е висока само ако на рамките и стъклата стои логото на някоя известна марка. Ако не държите слънчевите Ви очила да са от последната колекция на някой известен италиански дизайнер цената всъщност е достъпна за всеки средностатистически гражданин. Качествени очила с поляризация и сто процентова UVA ,и UVB защита може да намерите в ценовия диапазон между 25 и 35 лева.
И честно казано изобщо не се шегувам. Тези от Вас, които са учудени от тези цифри изобщо не са търсили достатъчно или пък са търсили, но не на правилното място.