Categories
Без категория

Спортен риболов на шарани у нас

Кой вид риба е най- предпочитаната за риболов? Специално за България, като че ли риболовът на шарани е най- любим на изкусните риболовци. И това е така, защото шараните обитават всички сладководни басейни и могат да достигнат до 35 кг., а тръпката е доста голяма, ако уловиш една толкова едра риба. Шараните са известни със своята голяма лакомия, тъй- като обичат да си похапват всичко и сравнително лесно захапват примамката. Но също така, не трябва да се подценява тяхната хитрост и бързина, която им помага доста често да се измъкнат от рибарските мрежи. Като всяка друга риба и шаранът се плаши от силен шум и това го прави доста предпазлив.

За тези, които харесват риболова на шарани и обичат да се ровят в интернет, ще им предложа един доста посещаван уеб сайт за риболов- carpbg.com. На това място се отделя внимание предимно на спортния риболов на шарани. От къде можете да вземете рибарски принадлежности и кои са най- зарибените язовири? Кога и къде се състоят надпревари по риболов на шарани? Кога е забранен риболова? Кои са най- успешните методи, за да хванете голям шаран? Каква захранка и примамка да използвате? Отговорите на всички тези въпроси и редица други, ще откриете в carpbg.com. Научете за световните рекордьори по риболов на шарани и много други актуални новини от шаранския риболов.

Зарибените водоеми са за предпочитане, тъй- като там със сигурност ще направите добър улов на шарани. Хващаш люспестия гигант, наслаждаваш му се броени минути и бързаш да го пуснеш във водната му среда. В това се характеризира спортния шарански риболов. Освен в язовирите, шараните обитават много реки у нас като Янтра, Марица, Огоста, Искър. Трябва внимателно да се подбере правилното място за риболов и да се има предвид какъв сезон е. Защото, когато е студено, сладководната риба се скатайва на по- топло в дълбините на речните вирове. А през лятото, в горещините, шараните излизат на повърхността, в бързеите, където е по- прохладно. За шаранския риболов се иска майсторлък и добро познаване на навиците и предпочитанията на този вид воден екземпляр. Добре е да знаете, че любимата му храна е царевицата и с такава стръв, по- лесно ще уловите лакомия шаран. Към стръвта можете да прибавите и специални аромати, които да привлекат вниманието на шарана, дори той да се намира в дълбините на сладководния водоем.

Накрая остана да пожелаем успешен улов на риболовците и приятно сърфиране в сайта за риболов на шарани- carpbg.com!