Categories
Без категория

Съкровищницата на Андалусия

Андалусия е мястото, на което се събират извисяващи се върхове и катедрали, фламенко и испански китари, а древни селища разказват историята на три империи. Верни на стила си, пътешествениците от National Geographic избират маршрут, по който няма и една минута скука – нека ги последваме на девет-дневно пътешествие, разкриващо скъпоценностите от съкровищницата на Андалусия.

Севиля е отправната точка на пътуването (самолетни билети IBERIA). Следва цял ден в града – тук можете да разгледате най-голямата готическа сграда в света – севилската катедрала, както и да се разходите из магични дворец ‘Алказар’. На следващия ден се отправете към Гранада, прекрасен мавритански град, чиито дворец ‘Алхамбра’ подхранва въображението на поети и художници от векове.

Лас Алпухарас е дестинацията за четвъртия ден. Оставете багажа си в един от живописните хотели, и се разходете из множеството долчинки, издълбани от топящите се снегове на Сиера Невада. На другия ден се отправете на поход към връх Мулхасен (7-10 часа), най-високият връх на Иберийския полуостров, от който се открива изключителна гледка към Средиземно море, Гранада, и при ясно време – африканския бряг отсреща.

Ден шести е отреден за ждрелото на река Покейра. Тук ще видите тераси за отглеждане на земеделски култури, които все още се напояват от стари мавритански водни канали. Травелез, най-високият град в Испания, е прекрасен избор за вечеря със своите уютни ресторанти.

След закуска на седмия ден посетете „Парк Натурал Сиерас де Казорла, Сегура и Лас Вилас” на север от Травелез. Там ще срещнете диви свине, множество птици, червени елени и муфлони, които живеят спокойно сред боровите гори на най-големия по площ испански резерват.

Следващо предизвикателство – проследете река Рио Бороса до извора й. Ще преминете през спокойни местности, изпъстрени с варовикови образувания и величествени карстови пейзажи. Дълбокото синьо на двете планински езера ще ви заплени, но истинският бисер на тази разходка е Насимиенто дес агуас неграс, откъдето извира реката.

За запад се намира последната дестинация – Кордоба. Нейната джамия е едно великолепно здание, ознаменуващо трите века през които градът е бил столица на Западната ислямска империя. Тя е толкова голяма, че би могла да побере цяла катедрала. Прекрасните византийски мозайки добавени през XX в. я правят чудесно място за разхлаждаща разходка, която да сложи запомняш се край на това девет-дневно пътешествие.

166_0-9741858