Categories
Без категория

Съществуват 4 основни вида гаражни врати

Използването на гаражни врати е все по-желана възможност за обезпечаването на удобството при използването на всеки гараж.

Правилен подход е преди да изберете и да се спрете на своята гаражна или автоматична врата естествено да отделите необходимото време, за да разгледате предлаганите от фирмите за гаражни врати решения.

Можете да откриете най-разнообразни модели гаражни врати различни една от друга от метода им на отваряне и затваряне:

  1. Гаражна врата движена чрез винтове – задвижваните по този начин системи за гаражни врати са доста устойчиви и стабилни, като цената им е доста приемлива, макар и половината от тези системи да са по-шумни в сравнение верижните гаражни врати.
  2. Верижно задвижвана гаражна врата – този модел гаражна врата е най-използваната при семейни гаражни врати, като движението става чрез верига, както е ясно и от нейното наименование. Въпреки факта, че са малко шумни този модел гаражни врати са достатъчно достъпни заради своята цена и с отлична продължителност на технологичния им живот.
  3. Ремъчно задвижвана гаражна врата – тази система за задвижване на гаражна врата от своя страна се управлява посредством ремък. Този вид системи са страхотно безшумни, но са от по-висок ценови клас. Трябва да знаете, че при непрестанна употреба на този вид гаражни врати, много e вероятно е в бъдеще в конкретен момент да е необходимо да смените гумирания ремък, защото все пак e в реда на нещата – той се състарява.
  4. Гаражна врата с директно завъртане – този тип задвижване на гаражна врата е значимо по-различен от другите модели системи за задвижване на гаражни врати. Тази разновидност на системите за гаражни врати се монтира на стената, като трябва да гарантирате и съществуването на достатъчно пространство на самия тавана, за да работи добре. Този вид система за контрол и управление на гаражни врати е най-сигурната и с най-дълъг живот, но и най-скъпата сред системите за задвижване на гаражни врати от всички.

Търсите ли кой да постави прозорец във вашата гаражна врата, то можете да се обърнете за тази услуга към професионален стъклар, който ще ви помогне да завършите качествено и надеждно своето начинание.