Categories
Без категория

Таблети в офиса

Създадени за забавление, таблетите изненадаха своите създатели, а също и предприемачите, които се заеха с продажбата им. Както всяко ново нещо в света на електрониката, така и първите таблети с Андроид се изпробваха най-напред от младежта. Само че тук дойде голямата изненада – тинейджърите бяха впечатлени от тези устройства, но те не са толкова малки, колкото смартфоните, за да се носят в джоба, а не са и достатъчно удобни за игри – нещото, което отнема почти цялото им време на компютъра.
Освен това, таблетът се дублира със смартфона, който вече притежава почти всеки младеж и естествено, си остава вкъщи, тъй като е по-голям и не може да се носи в джоба. Затова пък, за родителите таблетите са много удобни и постепенно те превзеха забравеното от децата им устройство, за да го ползват за работа. Много мениджъри на фирми осъзнаха предимството да оборудват служителите си с нови таблети, вместо с лаптопи или настолни компютри. С таблета всеки може да върши спокойно офис работата си, като в същото време има връзка с интернет и може да комуникира постоянно с колегите си. Възможността на последните модели маркови таблети да разчитат различни текстови формати ги прави много удобни за офис работа. Още повече, че с инсталирането на офис приложение всеки ще може и да редактира тези файлове, а не само да ги чете. По-високият клас таблети имат слот за сим карта, като по този начин не разчитат само на wi-fi, а имат независим мобилен интернет достъп.

За офис служителите наличието на интернет във всички съвременни таблети е възможност да разнообразят скучното ежедневие в офиса. Всеки е принуден в някой момент през деня да чака някъде за нещо или да пътува по работа. В това време таблета му помага да не скучае, като може по желание да си пусне музика, да гледа снимки или да играе на някоя игра. Може и да си чати с приятели и колеги и или просто да сърфира в нета.