Categories
Без категория

Таблетът за всеки – Lenovo IdeaTab A2107

Ако до преди 20 години, никой у нас не знаеше какво е интернет, то днес едва ли има човек, който да не е наясно с това. Все повече хора, не просто започват да използват глобалната мрежа, но дори се пристрастяват към нея. Това налага, тези хора да си закупят лаптопи, таблети или смартфони, с които да могат да имат достъп до интернет, без значение от тяхното местонахождение. Логично, причината за това е във възможността за лесно пренасяне и транспортиране – не че не може да помъкнете и персоналния си компютър като тръгнете на почивка, но като че ли това не е най-удачният вариант. Особено при наличието на устройства, които няма да създават проблеми при организирането на багажа за пътуването. Лаптопите са малко по-обемни и тежки, и ако ги използвате само за интернет, няма смисъл да ги носите с Вас, когато отивате някъде. Смартфоните пък, когато имат активен интернет и се сърфира от тях, батериите им падат доста бързо. Ето защо, аз мисля, че най-удачното устройство за пътуване е таблетът. И ако и Вие смятате така, нека погледнем Lenovo Idea Tab A2107.

Процесорът на това устройство е двуядрен ARM Cortex A9. Честота на работа му е 1 GHz. RAM паметта е 1 GB, а харддискът му е flash, с капацитет 16 GB.

Картата за видео е Ultra-low power GeForce GPU, а паметта, която тя използва, е споделена от оперативната.

Таблетът Lenovo Idea Tab A2107 има вграден Bluetooth. Притежава още микрофон, който също е вграден, и две вградени камери. Предната е 0.3 MP и се използва предимно за видео разговори, а задната е 2 MP, и се използва за правене на снимки, заснемане на клипове и т.н.

И макар че е малък и компактен, този таблет не е лишен от интерфейси. Има micro USB порт 2.0, слот за micro SD карти с памет, и жак две в едно – за микрофон и слушалки.
Не е маловажно и наличието на GSM модул, и GPS.

Май пропуснах да спомена какъв е размера на екрана?! И така, Lenovo Idea Tab A2107 има 7 инчов, мулти тъч капацитивен екран, притежава и LED подсветка.

Изображенията на дисплея ще се показват така, както завъртите таблета. Това е възможно благодарение на сензора Accelerometer.

Lenovo Idea Tab A2107 е с отлични технически характеристики за таблет от среден клас. Както вече казах, това е най-удобното устройство за интернет маниаците, когато трябва да пътуват някъде. Напълно подходящ за играене на леки игри, и изпълнение на стандартни, ненатоварващи приложения, както и за интернет сърфинг.

Таблетът е черен на цвят, и притежава двуклетъчна батерия, която е в състояние да задържи таблета включен в продължение на 10 часа, без да се зарежда повторно. Теглото на Lenovo Idea Tab A2107 е само 400 грама, а гаранционния му срок е две години.

В онлайн магазина www.notebook.bg, може да намерите още информация за Lenovo Idea Tab A2107, както и за други таблети. Също от там, може и да поръчате своя нов такъв таблет. Ще го получите с безплатна доставка, независимо в кой град, или кое село, в страната се намирате. А за тези, които нямат възможност да го платят в брой, може да го вземат на изплащане за 3, 6, 9 или 12 месеца.