Categories
Без категория

Тапети за красив интериор

С наличието на толкова много стилове в интериорното декориране, стенните тапети отбелязват възход и падение през годините. Напоследък обаче, хартиените ролки са отново сред арсенала на декораторите с нов модерен вид и форми. Без значение дали обновявате жилището си, нанасяте се в ново жилище или подготвяте старото за продажба, поставянето на тапети определено носи големи ползи.

Спокойно, днешните тапети нямат нищо общо с шарените хартии , които сме виждали при нашите баби, въпреки че голяма част от съвременните тапети притежават характерното старомодно излъчване. Десените са в разнообразни стилове и материали – от Викториански до геометричен, от винилови до текстилни, съответно и най-различни съчетания. Типично за всички аксесоари от вътрешния дизайн – имат хартиени ролки за всекиго и портфейл.

При положение, че искате да отделите малко средства повече за декорацията на стените, бихте могли да се спрете на някои по различни решения. Има ред модни решения в различни материали, като например естествена кожа, стъкло формовани и тапети от плат, шити тапети и още.

Твърде често трябва да се лепят тапети на повърхности със странни форми, изпъкналости и чупки на стените, които са доста неприятни за правилно залепяне. В този случай може да потърсите предварително оразмерени тапети, разноцветни хартии или дори стикери за стена, които да използвате. Такива пре оформени части можете да ги ползвате и за декорация на вече залепени тапети – колаж.

В случай, че ви харесва едноцветния интериор, може да изберете тапети, лесни за боядисване. Сложете тях върху стената, с цел да се покрият малките неравности по стените и после нанасяте боята в съвместим с интериора ви нюанс. Тапетите, които са предназначени за боядисване съществуват отново в разнообразни материали и десени. При положение, че нанесете по-разредена боя, шарките върху тапетите ще изпъкнат и ще се получи доста интересен и уникален ефект.

Когато сте решили да поставите тапети в жилището си, спрете за миг и помислите какво ще пасне на стаята, как влиза в тон с мебелите. Да речем че, ако стила на мебелите ви е съвременен, едва ли бихте желали да залепите тапети с цветя. Ако стаята ви е вече отрупана с мебелировка и всевъзможни неща, може да залепите тапети с даден вид само на избрана стена, да привлечете интереса там, а другите стени да бъдат в семпъл цвят, довършващ интериора.

Запомнете, че винаги когато нанасяте боя или поставяте тапети върху стената, трябва да ги изчистите и подготвите добре, за постигането на перфектни резултати. В случай, че не сте уверени в способностите си за слагане на хартиени тапети, особено при положение, че сте се спрели на скъпи такива, добре е да потърсите майстор за залепянето.