Categories
Без категория

Топлоизолация и саниране

Един от най-популярните начини днес да се справите с неконтролируемата загуба на енергия на вашия дом е да се доверите на фирма за топлоизолация или саниране.

Някои от нещата, с които е добре да сте запознати при интерес от ваша страна за топлоизолация на вашия дом и подбор на подходяща фирма за топлоизолация и саниране са:

  • Проучете предишните обекти на фирмата. Те най-ясно ще ви дадат представа за професионализма на съответните експерти по топлоизолация като, в случай че са измамници вие ще се измъкнете невредим, вместо с няколко хиляди лева хвърлени на вятъра.
  • Изисквайте гаранции. Всяка сериозна фирма за топлоизолация и саниране ще ви даде необходимите писмени гаранции за своята работа по изолацията или санирането на вашия дом. Търсете фирма за топлоизолация, която ви дава максималната 3 годишна гаранция за свършената от нея работа.
  • Не избирайте евтини материали. Заради повишеното търсене на топлоизолация в София и по-големите градове, пазарът се е наводнил с всякакви боклуци, които няма да стават за нищо след една година, още повече че фирмата, която работи с такива, в 99% от случаите ги лепи с некачествени лепила. Все пак не искате да гледате една грозна гледка, като от предишния ярък цвят, с който са ви замазали очите е останала само бледа следа.
  • Консултирайте се с няколко фирми. Ако някой се опита да ви откаже, то това е вашия човек, като имайте предвид, че щом той рискува печалбата си, то явно го е грижа и за клиентите му и иска да създава само такива обекти, с които хората да се гордеят.

Самата топлоизолация е част от процеса по саниране, както вътрешната такава, така и външната топлоизолация. При саниране, фирмата за саниране ще поднови ВиК и ел. системите във вашата сграда, ще положи хидроизолация, ще ви препоръча енергоефективни уреди и т.н.

За жалост услугата саниране е все още твърде скъпа за джоба на българина, но веднъж завършена, тя ще намали загубите ви на електроенергия до 80-90%. Освен всичко друго при саниране, вие ще получите един красив, уютен и функционален дом, на който ще се наслаждавате още дълги години.