Categories
Без категория

Топ пет на най-креативните будилници и часовници

Часовниците не са подминати от необятното човешко въображение. В наши дни, на пазара може да намерите такива часовници и будилници, които на пръв поглед, нямат нищо общо с часовниците, а всъщност са си точно такива. Именно за такива ще си говорим сега. Ще направим една своеобразна класация, която ще озаглавим „Топ пет на най-креативните будилници и часовници”.

На последното пето място, ще поставим онези будилници, които, когато започнат да звънят, част от тях „отлита” някъде из стаята.  И единствения начин да спете дрънчащата машинка, е да станете, да откриете липсващата част, и да я поставите обратно на мястото й. Ако не друго, то поне този будилник дава гаранция, че ще станете навреме, освен ако притеглянето на леглото не е твърде силно, и след като спрете алармата, да се върнете обратно в леглото.

Четвъртото място в днешната класация, сме отредили за часовник, който на пръв поглед изобразява Дарт Вейдър. В очите му обаче, се изписва астрономическото време в момента. Часовникът разполага и с аларма, и ако не друго, то поне видът му, като го погледнете сутрин, ще Ви събуди.

На трето място класираме стенен часовник, който се състои от три части, наподобяващи плочки на домино. На първата се изписва часа, с помощта на типичните за домино бели точки, на втората и третата, по същия начин се изписват минутите.

Второто място оставихме за часовник-бомба. На пръв поглед, прилича точно на бомба с таймер. Таймерът обаче не отброява минутите до взривяване, а тези, до Вашето събуждане, т.е. таймерът показва часа. Не знам обаче, дали има функция за събуждане, и се чудя каква ли ще е изненадата, като дойде време за ставане?!

На първото място поставяме часовниците с нестандартни форми. Такива има много – отдавна не е задължително часовникът да е кръгъл или квадратен. На пазара може да намерите много нестандартни часовници. Оставихме първото място за тези модели, защото за разлика от всички описани до тук, тези часовници, в по-голямата си част, не са електронни, и мислим, че заслужават нужното внимание.

Всъщност, ако потърсите нестандартни и креативни часовници и будилници, вероятно ще направите класация, доста по-голяма от нашата.