Categories
Без категория

Торове, вода, светлина, добра почва и сортови семена – всичко, от което се нуждаете за вашето ново хоби – Градинарството

Да посадиш цветя и зеленчуци в градината и да гледаш как растат е чудесно хоби за свободното ви време. Начинът, по който се грижите за тях веднага се отразява върху развитието им, растежа на нови листа и плодородността им (когато става въпрос за зеленчуците и плодовете). Дори да сте нов в градинарството, следващите съвети и техники ще ви помогнат да развиете тази ваша нова страст.

Градинарски съвети и трикове

Отглеждането на растения не е само хоби, то ви дава зеленчуци, билки и плодове без пестициди. Да, вие сами ще създадете здравословна храна, която освен това ще е много вкусна, а радостта от собственоръчното и производство е ненадмината.

Изисквания за отглеждането на растения в градината

Поддържането на растенията изобщо не е трудно, особено когато разберете от какво точно имат нужда те. Зеленчуците, плодовете и цветята имат нужда от 16 жизненоважни хранителни добавки, от тях 13 могат да се набавят от почвата, въздуха и водата, а останалите могат да се получат само с третирането с торове. Торовете също помагат на растенията, когато почвата не е достатъчно богата и не може да осигури достатъчно храна за растежа и развитието на нашите градински растения. Освен тях растенията имат нужда от вода, достатъчно светлина, определена температура и влажност. В днешно време лошите климатични условия не влияят толкова пагубно върху растенията както преди, защото новото поколение торове ги предпазват. Тези торове дори стимулират растенията да произвеждат белтък, който ги предпазва от атаките на различни насекоми, бактерии и гъбички.

Градинска почва

Ако имате заден двор или градина това е идеалният вариант за стартирането на хобито ви. Мястото, на което ще засаждате вашите градински растения трябва да бъде слънчево и да не е изложено на силни ветрове. Можете да добавите торф, наноси или пясък към почвата за да я направите достатъчно рохка, а също така да и помогнете да поема по-лесно водата и да я задържа. Бързото губене на вода води до изсушаване на почвата и тя става не особено подходяща за градинарство.

Подходящ избор на сортове

Независимо дали ще отглеждате плодове, зеленчуци, билки или цветя, най-важният момент е изборът на сортови семена. Това е така, защото всеки би се радвал на едри зеленчуци и плодове, на красиви цветя и ароматни билки.

Напояване и светлина

Напояването зависи от самите растения. Някой предпочитат по-суха почва, докато други са много чувствителни към липсата на вода. Най-добре е да ги поливате щом видите, че пръстта на повърхността е суха. Избягвайте прекомерното напояване, защото корените започват да гният. Относно светлината, тя е нужна на всяко растение за да развие листа, цветове и плодове. Затова избягвайте сенчестите места за създаването на вашата градина.