Categories
Без категория

Тънкости при опаковане в кашони

Здравейте! Хамалин съм и върша с удоволствие работата си. С годините във фирмата ми сме предлагали всички видове хамалски услуги на територията на град София. Изглежда, че и професията ме харесва!

В годините събрах голям трудов стаж и сега когато сферата за работата по преместване на товари значително се попривърши взех решение да изпиша няколко реда за нещо друго – тънкостите по опаковане на лични обекти в кашони.

Кашоните за местене на индивидуални вещи биват стандартно два типа – трипластови и петпластови. Трипластовите са изгодни като цена и не до там стабилни, а петпластовите са изключително стабилни и са подходящи за местене на плътни и чупливи обекти.

На пазара има различни кашони. Те могат да бъдат с ръкохватки и с разрези за ръце, а биха могли и бъдат съвсем обикновени. Могат да се запечатват с тиксо, а биха могли и да се съберат безшевно.

Опаковането на частни обекти и посуда в кашони е една и съща дейност, но когато трябва да я осъществите самички е нужно да се обръща внимание на няколко прости правила.

Бумаги, книги, папки и разнообразни тежички обекти се нареждат в малки кашони. Не зачитайки това правило се възпрепятства и без това дългата работа по пренасяне на предмети и отделно от това, в случай че кашонът е обемист, естествено е да е по-неустойчив и деликатен.

Посуда, стъкло и различни по-дребни предмети се нареждат в средни по големина кашони, като според особеностите е възможно да са три и пет пластови. За запълване се използва бабъл фолио, вестници, стиропор, амбалажна хартия и други.

Покривки, по-плътни дрехи, пердета и леки материи се опаковат в най-големите по размер кашони. Целта е да не са много тежки и да не усложняват работата.

Надявам се съветът да ви е полезен!