Categories
Без категория

Управление на дома и офиса от разстояние

Какво представлява сградна автоматизация? Всеки електроуред, устройство или система, работеща с електричество, могат да бъдат управлявани и контролирани с помощта на сензорен дисплей, универсално дистанционно, компютър или мобилен телефон. Интегрирането на технологии за управление в домове, офиси и производствени комплекси, демонстрирано официално за пръв път през 80-те години на миналия век, днес е познато под наименованието сградна автоматизация. Днес международни стандарти предоставят възможност за различни реализации на автоматизиран контрол, най-често използвайки съществуващите електрически инсталации, но също така и с паралелна управляваща мрежа. Всеки проект е уникален, според конкретните характеристики на обекта, което е възможно благодарение на гъвкавостта и отворения стандарт на системите, позволяващи изпълнение за всеки вкус и джоб. Автоматизация означава комфорт и удобство. Управлението на уред/система е потребителски ориентирано, като добавя дистанционен и опростен контрол по всяко време и от всяко място. Също и неангажиращо, като отговорността за решения в конкретен случай се поема от сензори, датчици и таймери, всички на разположение в търговската мрежа, а освен това предлагани и от разработчиците на системите за управление. Един SMS, едно натискане на бутон или няколко кликвания с мишката от кое да е място с Интернет достъп, могат да осигурят поредица от събития, които да осигурят спокойствието ви или домашния уют.

Автоматизация означава сигурност и икономичност. Прецизният контрол снижава енергоразхода, намаля амортизацията на уредите и удължава живота им. Където и да се намирате, системата ще ви извести при възникване на необичайно събитие – пожар, наводнение, изтичане на газ, пробив в сигурността на сградата – и ще ви даде възможност за своевременна и адекватна реакция. Камери, осигуряващи видеонаблюдение, ще ви дадат в реално време картина на случващото се в дома ви, където и да се намирате.

Автоматизация означава и здравословен живот. Всички апаратури, касаещи здравето на семейството, колегите и подчинените ви, могат да бъдат стриктно настроени и контролирани, съобразно нуждите и изискванията на намиращите се в помещенията хора.