Categories
Без категория

Услуги за затревяване

Има различни поръчки за озеленяване на дворове и градини. Някои от тях включват затревяване на земни площи, засаждане на дървета и храсти, доставка на мебели за градина и изграждане на задължителните за всяка градина напоителни системи. Някои частни собственици поръчват само затревяване на техните дворове, но в последно време е изключително популярно да се осигуряват декоративни храсти и дървета за градини и дворове.
Много фирми озеленителки предлагат всякакви услуги и продукти за облагородяването на дворове, градини и паркове. Предлаганите услуги са насочени към затревяване на терена с райграс и други треви, доставка, засаждане и поддържане на растения, като жив плет и други храсти. Освен това се доставят различни видове дървета, като бор, дъб, ела, секвоя, кедър, смърч и много, много други. Съществуват както вечнозелени дървета и храсти, така и растения, които сменят своите листа. Повечето хора предпочитат вечнозелените растения, заради зеленината през зимните месеци.
С идването на топлите месеци услугите за озеленяване и затревяване стават изключително популярни и се търсят все повече и повече. В българското Интернет пространство има публикувани множество оферти от различни фирми озеленителки, които предлагат на всички заинтересовани своите услуги. Именно там хората търсят оферти от различни професионалисти и ландшафтни архитекти.

В общи линии проектите и процесите на озеленяване представляват следното:
1. Оглед и планиране на бъдещото озеленяване и затревяване.
2. Избор на дървета, храсти, цветя и други растения, както и възможности за доставка на градинска мебел, декорация за градината и други. 3. Доставка, засаждане и оформяне на растенията.

4. Изграждане и монтаж на поливни системи, които да осигуряват напояването на растенията.

Разбира се има много различни възможности за реализацията на един проект за цялостно озеленяване на една градина. Може да бъдат създадени водни басеини и други интересни орнаменти и детайли в един двор. Единственото, което интересува всички е да бъдат осигурени добри услуги за клиентите и обикновените дворове и градини да бъдат превърнати в произведения на изкуството, които да радват собствениците и да осигуряват красота със своята зеленина.