Categories
Без категория

Как да стартирате успешен онлайн магазин

Много хора си мислят, че за да направят успешен онлайн магазин им трябва само добър уеб дизайн и платформа. Да, функционалностите и дизайна на един онлайн магазин са важни, но не са всичко. Известният лектор в областта Роб Снел  казва, че успешните електронни магазини трябва да добавят стойност за потребителите, или ще загинат.

Все пак за да направите продаващ онлайн магазин, първо трябва да отчетете маркетинговите нужди, да изберете правилната ниша, стратегия за обслужване на клиентите, поддръжка и помощ при ползване на сайта, бърза обратна връзка и още много други.

Най-важното обаче е да дадете причина на  потребителите да пазаруват точно от вас. Всичко това трябва да работи в абсолютен синхрон във вашия онлайн магазин.

Ако вече имате съществуващ онлайн магазин може да предприемете следните стъпки:

  1. Освежете електронния магазини, но не забравяйте да съобразите дизайна с новите функции относно пазаруването. Освежете логото и другите елементи така, че да ви забележат. Подредете продуктите така, че да са удобни за пазаруване.
  2. Изберете правилната платформа за онлайн магазин. Просто трябва да разучите какво предлагат различните платформи и да изберете най-подходящата.
  3. Обновявайте постоянно съдържанието. Освен, че води към по-добра оптимизация и задържа интереса. Особено важна е навигацията на електронния магазин, да бъде лесна за употреба.
  4. Използвайте социални медии. Според най-новите проучвания те имат най-голям дял от продажбите заедно с имейл маркетинга. Вече всички потребители са в социалните мрежи и вие трябва да сте там за да привлечете трафик към вашия онлайн магазин.
  5. Помогнете на хората да намерят магазина ви. За целта трябва да потърсите SEO услуги. Естествено те зависят от бюджета, който сте отделили за това.
  6. Не забравяйте да използвате блогове, а защо не да имате цялостна кампания за изграждане на онлайн репутация.
  7. Поддържайте базите с клиенти и увеличавайте своя мейлинг списък. Само, че го използвайте с мярка за да не се превърне в спам.
  8. Стимулирайте продажбите на вашия онлайн магазин с атрактивни промоции. За целта може да използвате безплатни доставки, отстъпки, награди, игри в социалните мрежи, спешност на покупките и специални опаковки.

С други думи за да продавате е необходимо по всички горенаписани неща да се помисли предварително,  още при избора на специализирани фирми за изработване на онлайн магазин. С това ще сложите здрави основи на бъдещите ви печалби. Всички изброени техники сме ги приложили в нашия онлайн магазин за електроника Axeny. Дизайнът не е перфектен, но целите там са оптимизация и потребителско изживяване.