Categories
Без категория

Хората и техните смартфони

Ерата на смартфоните. Забелязвали ли сте, колко хора вече използват така нареченото устройство смартфон? Буквално всеки втори, нали?

Това стана така, понеже хората не искаха онези големи тухли с антенките на върха, които й тежаха доста, а нещо семпло и същевременно функционално. Да, ама я вижте какви телефони използват хората! Почти с размери на дъска за рязане. Разбира се, ние самите не знаем какво искаме, още повече някой друг. Но тук, няма да говорим за размери на смартфони, и какво е било преди десет години.

Колко от вас знаят, какво има под капака на телефона им? Всички прочели тази статия, едни 30% от тях знаят, какво има смартфона им, а 10% дори не могат и да кажат марката и модела на телефона си.

Останалите, знаят каквото им трябва. И така нашата статистика стига до извода, че 70% от хората със смартфон, дори не използват пълния капацитет на телефона си. Но още по-дразнещото е, че самият телефон е за 1200 лева и е почти колкото компютър, а те го използват за ало — ало. Изобщо не си правят труда да сменят някоя джаджа или часовника, дори не знаят, че има магазин за тези неща! Но все пак, да похарчим шепа пари за телефон, който почти нищо не му разбираме само за да сме модерни.

Ще ви дам един много точен начин, как да разберете дали човекът изобщо си има на представа от смартфона си. Помолете го да ви покаже началният си екран. Това е. Ако видите същите неща, както е по витрините или снимките на въпросния телефон, значи той си няма ни най-малка представа за това, което държи в ръцете си. Щом си купувате такъв скъп телефон поне му отделете малко време да го разучите. Наистина може да е изключително полезен приятел, и да ви върши много работа. Само трябва да можете да го контролирате и да познавате възможностите му. Отделете му малко време.

Ако продължаваме в същия дух съм убеден, че един ден филма “Терминатор” ще стане реалност.

Източник – Bulgarianmod.info