Categories
Без категория

Цветни лещи

Очите играят много важна роля във визията на човек. Цветът на очите определено е много силна черта на лицето. Ако не сте се родили с цвета очи, който винаги сте желали, това вече не е проблем. Имате решение в лицето на цветни лещи. В днешно време светът на очите се превърна по-скоро в модно течение. Цялата визия на човек се изменя само с една лесна промяна на цвета на очите.
Хора с по-щуро мислене дори съчетават едновременно цветни лещи с различни цветове. Те често променят и цвета на очите според избрания тоалет. Днес благодарение на големия интерес към цветни лещи съществува изобилие от цветове и разновидности. Сред тях са синьо, зелено, кафяво, леска, сиво, лилаво, мед, топаз и сапфир. Има дори и цветове като черно и бяло на разположение. В света на цветните лещи лесно можем да разграничим три основни вида лещи. Прозрачни лещи – Този тип цветни лещи ви помага да подобрите естествения цвят на окото си. Тези лещи са по-подходящи за хора със светъл цвят на окото. Ако вече имате тъмни очи просто няма какво да подобрявате. Такъв тип лещи придават допълнителни нюанси към вашия естествен цвят и увеличават плътността на цвета.

Покривни лещи – Повечето модели цветни лещи са точно такива. Те могат напълно да променят цвета на окото ви. Дори да имате тъмни очи, можете да предадете всякакъв  цвят на окото си, носейки такива лещи. Тези лещи се срещат най-често в плътни цветове. След като се поставят на окото, тези лещи покриват естествения цвят на ириса. В средата този тип лещи са прозрачни, за да може светлината да достига до зеницата.

Контурените лещи – Явяват се като междинен вариант между покривните и прозрачните лещи. По своята същина те са полупрозрачни, с не напълно покриващ ириса цвят. Във външният си край притежават тънък контур, от където произтича и наименованието им. Те са доста ефектно решение както за светли, така и за тъмни очи. Специфичните контури подчертават окото и му придават ясна отчетливост.