Categories
Без категория

5-те най-екстравагантни добавки за пица

Пицата е призната по цял свят като националното италианско ястие. На практика, това придава доста величествена украска на любимото ястие. През годините пицата се е наложила в множество национални кухни. Например, в САЩ това е една от основните храни, които предпочитат американците. Разбира се, това има и своето обяснение. Италианското национално ястие е пренесено през Атлантика от италиански емигранти още с първите кораби от Италия. Но това е друга тема.

В тази статия искам да ви светна за 5-те най-екстравагантни добавки за пица, които някога съм срещал. Не съм сигурен, че бихте могли да помолите за всяка една от тях във всички пицарии в София, или вашия град, но у дома трябва да експериментирате с тях.

Първото място отреждам на зелената салата. Колкото и странно да ви звучи, то зелената салата е една от най-подходящите добавки за пица. Нейната роля е да придаде свежест на самата пица. Освен това, зелената салата ще олекоти храната така, че да се получи едно наистина прекрасно и леко за консумиране ястие. Бихте могли да опитате и с рукола или маруля, като ефектът е подобен.

Маслини с вкус на шунка. Подобно нещо опитах за първи път в Испания. Е, ще кажете, че маслините не са нищо екстравагантно, но тези с вкус на шунка – са. На практика, този вид маслина не е обезкостен, но е маринован в специален разтвор. Той от своя страна, придава на маслините пикантен вкус. По-скоро нещо като чоризо. За съжаление не навсякъде у нас бихме могли да намерим подобен вид маслини. Ако все пак попаднете на тях, възползвайте се. Няма да сгрешите.

Третото място е отредено за авокадото. Като има пица с ананас, защо да няма и пица с авокадо. Разбира се, тук е добре да сте наясно, че авокадото, което ще използвате, е добре да е узряло напълно. Така то ще има по-добри вкусови качества. Нарязвате го на малки парченца и добавяте към вече готовата пица. Може да се комбинира и със зелената салата. Също е вариант.

Спагети. Да, правилно сте чули. Пица, която е гарнирана със спагети. Ако не ме лъже паметта, опитах тази комбинация за първи път в Скандинавията. Нейната родина е Близкия Изток, но по стечението на обстоятелствата аз бях в далечна Скандинавия.

Последното място при най-екстравагантните добавки за пица давам на зеления домат. В Италия това е много популярно. Е, не в цяла Италия. Опитах комбинацията в малкия град, Римини. Там ми сервираха зелени домати до самата пица. Смятах, че това е някаква грешка. Но не беше. Пица Маргарита с пикантни и леко киселки зелени домати. Вкусът е невероятен. Няма да сбъркате ако се престрашите и пробвате подобна смела комбинация.