Categories
Без категория

7 стъпки за по-добро мотивационно писмо

При търсене на работа в чужбина, или в България, когото кандидатствате за някоя позиция Вие най вероятно подавате и мотивационно писмо.
Мотивационно писмо трябва да бъде част от вашата презентация, всеки път, когато кандидатствате за работа. Обикновено мотивационното писмо трябва да бъде три или четири параграфа дълъг и не повече от една страница.

Тук са седем неща, които трябва да направите, когато пишете мотивационно писмо.

1.Създайте професионален формат. Включете вашето име и информация за контакт най-отгоре на писмото и съобразено със стила и шрифта, използвани в автобиографията си.

2.Адреирайте писмото до конкретен човек, когато е възможно. Ако няма име, опитайте да се обадите на номер на дружеството, за да разберете кой е човека, отговарящ на отдела по човешки ресурси.

3.Споделете причината, поради която изпращате писмото. Ако кандидатствате за работа чрез сайт за работа или уеб сайт на компанията, бъдете сигурни, че включвате заглавие и номер на работното място, ако има такъв.

4.Обсъждайте важна информация на бизниса на компанията на която кандидатствате, нека бъдъещият мениджър знае, че сте разбрали тяхната индустрия, конкуренти и бизнес проблеми. Това помага за издигане на кандидатурата и изгражда доверие с читателя.

5.Обяснете как вашите умения съответстват на изискванията за длъжността.

6.Попитайте за интервю. Бъдете проактивни в писмото Ви и нека бъдъещият мениджър знае, че планирате за следващите стъпки, и че чакате интервюто.

7.Проверете писмото за правописни грешка, ако допускате грешки това прави много лошо впечетление.

Успех при търсене на работа