Categories
Без категория

Samsung Galaxy Ace 2 и Samsung Galaxy S Advance получават ъпдейт за Jelly Bean

От известно време в Мрежата тръгна слух, според който два мобилни телефони на компанията Samsung , които работят под управление на операционната система Android 2.3 Gingerbread в скоро време ще получат ъпдейт към най-новата версия – Android 4.1 Jelly Bean . Това е наистина голям софтуерен скок, в който сякаш умишлено е пропусната четвъртата версия Ice Cream Sandwich. Толкова по-добре за притежателите на въпросните устройства, ако слухът се окаже верен.

Мнозина твърдят, че има голяма доза истина най-вече поради факта, че информацията е тръгнала от звеното на Samsung в България!

Първи дадоха гласност на новината от GSM Arena. Те потвърдиха,че Samsung Galaxy Ace 2 и Samsung Galaxy S Advance съвсем скоро ще получат официален ъпдейт към Jelly Bean като точната дата за това все още остава неуточнена. Специалистите казват, че мобилните телефони ще могат да работят напълно нормално с Jelly Bean, благодарение на двуядрения процесор NovaThor U8500  и 768MB оперативна памет. Изненадващ е факта, че от Samsung прескачат Ice Cream Sandwich просто така.

И двата мобилни апарата бяха пуснати на пазара по-рано тази година, опериращи със системата  Android Gingerbread OS . Дори по време на представянето им от Samsung не са коментирали вероятност за ъпдейт към Ice Cream Sandwich.

Разработчиците от XDA Developers твърдят, че първоначалната идея на мобилните телефони Galaxy Ace 2 и S Advance е била да получат ъпдейт за Jelly Bean на даден бъдещ етап.

Нека не забравяме, че по свята същност Jelly Bean е създадена на база на Ice Cream Sandwich, само че предлага повече подобрения и функции.

За някои може да прозвучи странно, че от всички звена на компанията в цял свят точно от Samsung България първи са разкрили новината. От технологичният блог  Ubergizmo побързаха да нарекат новината спекулация. В крайна сметка истината се оказва, че за моделите Galaxy Ace 2 и S Advance наистина няма да се разработва ISC, а направо устройствата ще получат ъпдейт към 4.1 JB. Повече информация има поместена в официалната страница на Samsung Bulgaria във Facebook.