Categories
Без категория

Агресивни и пасивни Дед Мъни(dead money)

Агресивни и пасивни Дед Мъни(dead money)

Дед мъни е покер термин, който започва да се изпoлзва все  по-често в покер игрите, в днешно време. Има два вида дед мъни.

Агресивни дед мъни

Когато залагате $1/2 на 6-макс кеш игра и вдигате залога със 7-8 от различна боя и някои прави трети залог, държейки 7-8 от една боя. Флопът излиза К53 от различни бои, а той отново прави залог, а вие правите коул(call).

На търна (turn) се появява асо от друга боя и той прави нов залог. Няма смисъл да слагаме всичко на масата с ръката която държим, в тази ситуация, защото опонентът ни със сигутност ще направи фолд.

Той прави фолд на ръката, която има и ние вземаме нашите дед мъни от пота(pot) заради агресивната си игра.Това е концепцията заложена в термина агресивни дед мъни.

Пасивните дед мъни обаче са много по-често срещана и разбрана концепция. Ако имаме отново същата ситуация със $1/2 и вдигнем отново с ръка от 7-8 от различна боя и играча срещу нас вдига залога в големия блайнд(blind).

Флопа отново е К53 от различни бои, големия блайнд прави чек, ако ние продължим да залагаме, то той ще направи фолд. Процесът, когато един играч прави коулове само за да направи фолд в по-нататъчните улици всъщност прави пасивни дед мъни. Други подобни съвети и стратегии може да видите на „Как да играя покер в Betfair”.