Categories
Без категория

Гривни от полускъпоценни камъни

Темата за полускъпоценните камъни и бижутата, изработени от тях, винаги ми е била интересна и вълнуваща, защото има нещо магическо в нея. Учителят Дънов беше казал, че душата на човек най- напред минава през минералното царство icon_smile-3231890 Ако е така, това ще означава, че ние сме неразривно свързани с Минералния свят! Науката за скъпоценните камъни /геология/ не е нещо ново. Днес се възражда и много хора обръщат поглед към нея, за да почерпят сили и утеха, често и да получат лечение. Факт е, че камъните имат своите тайнствени сили.
И още в самото начало на своята културна история, човечеството е било неимоверно завладяно от загадъчната красота на тези късчета рожби на майката природа. Винаги са съществували съмнения, че те притежават тайнствен Божи дар. Не е случайност, че в началото на разказа за Сътворението, когато се описва Раят, се споменава “скъпоценен камък” и че Откровението на Йоана завършва с картината на бъдещия Йерусалим, стените на който са съградени от такива камъни.

Много предания достигнали до нас са свързани с полускъпоценните камъни. Според арабите звездите и небето били скъпоценни камъни, които служели за украшение и осветление най-вече в безлунни нощи. Мюсюлманите вярвали в съществуването на седем небеса, четири от които били изградени от скъпоценни минерали – смарагди, перли, рубини и хиацинти.

А ето и въздействието на някои от тях, когато се носят под формата на гривна или друго украшение или просто се поставят като амулет в дома. Също ще включа и най- подходящия камък според зодията, тъй като според проучвания в областта, повечето представители на зодиите, не знаят кой е най- подходящият за тях, а от древността още се знае, че всеки е закрилян от определен камък в зависимост от това под кое съзвездие е роден.

Прочетете и бързо тичайте към най- близкия бижутериен магазин или арт ателие, една гривна или сувенир би внесъл хармония и красота в живота на всеки!