Categories
Без категория

Да видим света и светът да ни види

В Лондон завърши World Travel Market – един от най-уважаваните форуми за професионалисти от туристическия бизнес, организиран от Reed Travel Exhibitions, световен лидер в провеждането на събития свързани с туризма, с над 30 години дейност.

Чрез своя павилион с площ 292 кв.м и 23 водещи туристически агенции България достойно представи своята презентация, под егидата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Избраният акцент тази година е културно-историческия туризъм, с презумпцията, че като морска и ски дестинация вече сме добре познати на света. Комбинирането на алтернативни форми на туризъм с целогодишната възможност за посещение на културно-историческите ни обекти предизвика любопитството на експертите в туристическия бранш събрали се в британската столица. Добра идея беше атрактивната анимационна програма, чрез която гостите се запознаха със занаятите иконопис и дърворезба, представени от Димитър Стоянов, с което художникът витализира визията на българския щанд. Винения бар с изкусителна селекция от най-качествените ни вина, също не бе подминат от ценителите.
bulgariaflag-5013898
Хит за тази година бе проучването реализирано от агенция Out Now Consulting, в което са участвали над 30000 души от цял свят. То е концентрирано върху ЛГБТ общността (лесбийки, гей, бисексуални и травестити), като целта е да се изясни кои ваканционни дестинации, туроператори, курорти, авиокомпании и хотели предпочитат тези хора и къде, защо и как предпочитат да харчат парите си. Изследването анализира, страна по страна основните фактори, които влияят върху плановете за пътуване, предпочитаните дейности за отдих и почивка и методи за резервиране на самолетни билети и други услуги. Окончателните резултати ще бъдат публикувани през януари 2011 година.