Categories
Без категория

Пиронкова отстрани номер три в света

Българската ракета номер едно Цветана Пиронкова успя да премине в следващата фаза на тенис турнира в Ийстбърн, след като се наложи над Агнешка Радванска.

Цвети показа отлични тенис резултати и продължава във втори кръг на престижния турнир на трева в Ийстбър след победа над поставената под номер едно в основната схема полякиня с 6-2 6-4.

Пловдивчанката успя да сложи край на серията си от седем поредни загуби в преките сблъсъци със значително по-титулованата Радванска.

Мачът започна без изненади, като всяка от тенесистките успя да спечели своите сервис геймове до 2-2. Последва шанс за полякинята да пробие подаването на Цвети, но българката успя да го задържи.

В следващия гейм последва пробив за Пиронкова, а при 5-2 в полза на пловдичанката, тя направи пробив в сервис гейма на световната номер три за втори път и така спечели откриващия сет.

Втората част отново започна успорвано, но при 1-1 Радванска успя да пробие подаването на своята опонентка. Цвети обаче веднага върна пробива на полякинята.

При 5-4 в полза на българката, тя получи две възможности за спечелването на мача, като пропиля първата, но при втората бе безупречна и заслужено спечели срещата за по-малко от час и 15 минути игра.

Благодарение на тази си победа Пиронкова си осигури 8,400 долара от наградния фонд и 60 точки за световната ранглиста. В битката за място сред последните осем Цвети ще премери сили с 123-та в света Стефани Дюбоа, като българката е фаворит за спечелването на мача според повечето спортни залагания за Ийстбърн в bet365.