Categories
Без категория

Димитров се отказа във втори кръг на Уимбълдън

Първата тенис ракета на България Григор Димитров не издържа до край мача си срещу Маркос Багдатис и се отказа заради физически проблем.

Гришо имаше шанса да стане първият българин достигал до трети кръг на тенис турнир от Големия Шлем, но не успя да довърши мачът си срещу представителя на Кипър и се отказа при 7-5 4-1 в полза на неговия опонент.

Мачът между Димитров и Багдатис започна успорвано, като на няколко пъти представителя на Кипър имаше шанс за пробив. Въпреки това, отличната игра на хасковлията от сервис и форхенд му помогна да задържи подаванията си в началните минути на срещата.

При 4-3 в полза на Гришо той достигна до пробив в сервиса на своя опонент, а в следващия гейм  сервираше за спечелване на сета. В този момент настъпи тотален спад в играта на българина и той допусна Багдатис да върне пробива.

Последваха три поредни гейма в сметката на представителя на Кипър, което му донесе победата в първия сет.

В началото на втората част при резултат 1-2 в полза на Багдатис, Димитров поиска намесата на физиотерапевта, след като изпитваше сериозни физически затруднения.

След 5-минутна пауза играта бе подновена, но видимо лошото състояние на Гришо доведе до два лесни гейма в полза на неговия опонент и хасковлията бе принуден да прекрати двубоя.

За всички, които предпочитат тениса пред формула 1 новини, днес ще се играе мачът между световния номер едно Новак Джокович и Радек Щепанек.