Categories
Без категория

Федерер записа първа победа в Рим

Световният номер две Роджър Федерер започна участието си на тенис турнира от сериите Мастърс в Рим с победа над Карлос Берлок.

Това бе първата победа на червени кортове за тази година на швейцарецът, който показа отлинчни тенис резултати и се наложи без особени проблеми в първи кръг над Берлок със 6-3 6-4.

През тази година Федерер започна участието си на червен клей със загуба от Джон Изнър в мач от купа Дейвис, който бе изключително успорван и победителят трябваше да се реши в четири сета.

Федерер стартира изключително силно мачът си в Рим, като успя да пробие сервисът на своя опонент и спечели цели 12 от първите 13 точки.

За по-малко от половин час световният номер две вече имаше сет преднина, като успя да направи 16 уинъра за тази първа част, въпреки бавната настилка, на която се игра двубоят.

Вторият сет бе значително по-успорван, като двамата тенесисти си размениха по един пробив, но при 4-4 Федерер показа шампионски дух и спечели следващите два гейма, които му донесоха и крайната победа за малко повече от час игра на кортовете в Рим.

В следващият кръг на турнира Федерер ще премери сили с Хуан Карлос Фереро, който успя да  достигне до този етап на турнира, след като се наложи над Гаел Монфис със 7-5 6-3.

Двамата са познати съперници, като за 12-те им преки сблъсъска, швейцарецът има значително надмощие от девет победи срещу само три за Фереро, въпреки това трудно да се даде ясна прогноза за мачове от този ранг.