Categories
Без категория

Манчини никога не губил вяра

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че той и неговите възпитаници никога не са губили вяра в спечелването на титлата от Висшата лига.

Италианският стратег само преди месец твърдеше, че борбата за титлата е свършила, след загубата от Арсенал, която помогна на техния градски съперник Манчестър Юнайтед да дръпне с осем точки на върха.

„Гражданите” обаче успяха да стопят този дефицит в следващите четири мача, като освен това спечелиха и градското дерби срещу „червените дяволи”, за да оглавят класирането само благодарение на по-добра голова разлика. Те са сочени и за фаворит за спечелването на титлата според последните футбол прогнози в bet365.

Сити вече гледат към посления мач срещу КПР, който ще се играе на „Етихад Стейдиъм” и евентуална победа би им осигурилa титлата във Висшата лига, която оборът не е печелил от 44 години насам.

Преди последният кръг от шампионата на острова Манчини разкри пред журналистите:

„За момента предимството ни се отразява добре, защото свали напрежението от нас. В последните два или три мача играхме напълно освободено.”

„Вярвахме, че можем да излезем за дербито с Юнайтед само на две или три точки зад тях.”

„Ние винаги сме вярвали, дори когато изоставахме с осем точки зад тях. Играхме по-добър футбол през този сезон, това е на 100 процента сигурно. Дори и да не побеждавахме пак играхме по-добре от опонента си.”

„Гражданите” имат нужда от победа за да си гарантират титлата и това ги прави фаворит за предстоящия мач, според редица футболни залагания.