Categories
Без категория

Ламбърт: Дойдохме да се представим добре, а не просто да оцеляваме

Нападателят на новака във Висшата лига Саутхямптън Рики Ламбърт остана доволен от представянето на своят тим, независимо от загубата с 3:2 от шампионите Манчестър Сити.

30-годишният нападател остана възхитен от играта на своя тим срещу носителите на титлата при завръщането им сред елита на Англия. Той заяви, че те не възнамеряват просто да се борят за оцеляване, а да се борят наравно с останалите отбори за възможно най-добро класиране.

Независимо, че загубиха от „гражданите” с 3:2, „Светците” успяха да обърнат резултата при 1:0 в полза на Сити, но след това допуснаха два бързи гола в края на мача, които ги лишиха да вземат точки въпреки, че много спортни залагания сочеха противното.

Въпреки това Ламбърт смята, че отборът е играл страхотно и се надява да продължи в същия дух до края на шампионата на острова. По този повод той разкри на официалния уеб сайт на клуба:

„Мисля, че изглеждахме добре на терена. Успяхме да вкараме два гола и да поведем. Гордеем се с начина, по който играхме.”

„Имахме труден старт на този сезон, но ние дойдохме тук за да се представим добре, а не просто да се борим за оцеляване и смятам, че днес показахме на останалите колко добри можем да бъдем.”

Двата отбора показаха зрелищен футбол на живо от „Етихад Стейдиъм”, а „гражданите” ги чака тежко гостуване на Ливъпул в следващия кръг.