Categories
Без категория

Какво е добре да знаете относно цената на проект за къща?

Ако вече сте взели решението и смятате да построите свое жилище, най-вероятно не сте наясно с много от нещата, които трябва да се направят. Едно от тях е проектирането.

Без да се направи проект на сградата, няма как да започне строежа. Дори да имате закупен парцел и разрешение, на вас ще ви е нужен и проекта.

Ще се наложи да посетите някое архитектурно студио, което трябва да наемете за изготвянето му. Само след като той бъде готов, ще можете да продължите напред към строителството.

Много хора не знаят къде има такива студия и се чудят как да ги открият. Освен това, те не са наясно как да различат добрите и качествените студия от тези, които са некоректни.

Най-лесно можете да се ориентирате, ако имате роднини, които наскоро са ползвали подобни услуги. Те ще ви кажат на кой са се доверили и дали са доволни. Също така, от тях ще разберете колко им е струвало всичко.

Ако обаче не смятате, че имате такива познати, нямате друг избор, освен да разгледате какво предлагат различните бюра в града ви. Можете да посетите техните уебсайтове и да търсите по-лесно. Не е задължително архитектите да са от града ви, но ако са от там всичко ще стане много по-бързо. Ще можете лично да ги посетите на място и да видите примерна цена за проект на къща.

Внимавайте, когато уговаряте проекта и питайте за нещата, от които се интересувате! Трябва да гледате всичко, за да не се окаже в последствие, че се налага да доплащате допълнително за нещо, което не е било включено в крайната цена на проекта.

Проучете по-обстойно архитектурните студия, преди да се спрете на някое конкретно. Вижте какъв екип работи в тях, разгледайте готови техни проекти и т.н. Така ще добиете по-реална представа за това, което ви очаква.

http://arhitekt-plovdiv.com/node/23