Categories
Без категория

Добрите хотели във Велико Търново разполагат с богата база

Днес град Велико Търново е една от най-често посещаваните туристически дестинации. Градът  се изпълва от много туристи  и гости не само от страната, но и от чужбина. Всички те могат да отседнат в най-различни хотели във Велико Търново. Градът разполага с много добра леглова база. Днес хотелите са изключително разнообразни като архитектура и в зависимост от категорията предлагат различни удобства и екстри.

Хотели във Велико Търново може да се намерят не само в новата част на града, но и в по-старите квартали. Красиви хотели в старинна архитектура има построени и в покрайнините на града, по-близко до природата. Особено забележителни са хотелските комплекси в архитектурния резерват Арбанаси, който се намира близо до града. В по-старата част на града се предлагат така наречените къщи за почивка. Това са малки хотели от семеен тип, които имат своя неподправен чар. Често младите хора и романтично настроените гости на града предпочитат да отсядат в подобни хотели. Обикновено стаите в хотели с възрожденски стил, също имат старинен интериор и обзавеждане.

Някои старинни къщи, които датират не само от началото на 20-ти, но дори от 19 век са превърнати в хотели. Собствениците обаче по правило запазват уникалната архитектура на къщите. Извършват се само укрепителни ремонтни дейности, както и изработване на нов вътрешен интериор.  Леглата в такива хотели са застлани с красиви халища. Подът е от истински гредоред. Таваните понякога са истинско произведение на резбарското изкуство. По стените има старинни картини, медни чинии и кукерски маски. Така чуждият турист попада в една наистина омагьосваща старобългарска атмосфера.

Не са малко и българите, които желаят да се потопят в света на възрожденските си предци. Често пъти на гостите на такива хотели се предлага традиционна българска кухня.  „Завързани” салати от пресни български зеленчуци, боб в гърне и скара превръщат всеки чужденец в почитател на българската кухня. Бяло сладко и кафе на пясък са други кулинарни атракции.

За по-деловите и бизнес гости има разбира се и модерни хотели във Велико Търново – hotelcentral-bg.com. Те обикновено имат модерна лъскава архитектура и са от по-висока категория. В тези хотели туристите и гостите на града могат да се насладят на най-различни удобства, като луксозни стаи с телевизия и интернет, изискани ресторанти и барове. Хотелите разполагат със  салони за фитнес, спа-процедури и минерален басейн. Стаите в някои от хотелите предлагат изключително красиви панорамни гледки към хълма Царевец и средновековните крепостни кули.

В града често се провеждат научни конференции и културни фестивали. Затова в по-големите хотели има и зали за конференции и научни форуми. Около хотелите е изградена и добра инфраструктура, свързана най-вече с поддържането на надземни и подземни паркинги.