Categories
Без категория

Жители на Ливърпул недоволстват от тълпите фенове на Бийтълс

Ливърпул е обикновен индустриален английски град, за който доскоро не можеше по никакъв начин да се каже, че е туристически център. Предприемчиви туроператори, обаче, решиха да се възползват от основното, с което градът е известен, а именно, че великолепната четворка Бийтълс е родена и израстнала там. През последното десетилетие започнаха да изникват все повече и повече фирми, които предлагат екскурзии до домовете на членовете на групата, както и до клубовете, откъдето е тръгнала кариерата им. И докато това се отразява добре на местния бизнес, то има и недоволни от цялата ситуация.

home6-2281787

Жена, живееща в близост до родната къща на Джордж Харисън, твърди, че й е писнало от тълпите фенове, които се мотаят почти денонощно наоколо. Според възрастната дама, те не се свенят да надничат през прозорците дори и в малките часове, както и да влизат в тях, ако случайно е забравила да заключи входната си врата. Пенсионерката не притежава туристическа фирма, не отговаря за развеждането на посетителите и за нейно съжаление няма възможност да изкара пари от сиуацията.

Жената твърди, че не желае да се занимава с подобни неща, поради което феновете й идват като нарушител на спокойствието. На няколко пъти е ходила до местната управа, за да ги помоли да въведат правило туристическите екскурзии да се извършват само до определен час и след това достъпът до тях да е ограничен.

Те обаче не са обърнали никакво внимание на молбата й и са на мнение, че туристите са добре дошли за града и славата му по света. Освен това, те спомагат за развитието на местната икономика, купувайки самолетни билети от авиокомпании и нощувайки в различни хотели.

Тези доводи не са успели да убедят възрастната дама и тя е на мнение, че освен за приходи и финансови въпроси, местните власти трябва да се погрижат и за душевното благо и спокойствие на жителите си. По въпроса все още предстоят разгорещени дебати и скоро ще се разбере, дали феновете ще имат все още свободен достъп до домовете на любимците си.