Categories
Без категория

Забавни и Смешни Комедии с Които да Разпуснете

По какви харектеристики се отличава великата комедия от непрестанно излизащите развлекателни филми – бози? Може би е качеството им да засмеят дори и най-черногледите зрители или да ви разбият с невероятен хумор. Вероятно виновникът да е в гениално написаният сценарий, с гениална режисура и перфектен тайминг на комичните ситуации. Но каквато и да е причината, най-добрите комедийни филми ни оставят с болки в коремните мускули и необходимостта пак да ги гледаме. Великите комедии ни помагат да прогоним мрачните мисли, да станем съпричастни на радостта на героите и самите ние да се поставим в техните ситуации. Невероятните комедийни филми ни действат тайно да се присмиваме на самите себе си, на нашите собствени инциденти и грешни решения.

Ето една своеобразна класация на великите комедийни филми. Ако не сте гледали някой от тези велики комедии, момента е да наваксате изпуснатите смях и забава пред екрана:

1. Монти Пайтън и Свещеният Граал
Според много фенове, тази част е най-смешната от филмите за Монти Пайтън. Свещеният Граал е преразказ на класическата история за Крал Артур, но вместо кралят със своите рицари да се подвизава в Камелот, Бог му се появява и му казва да търси свещеният граал. Свещената им приключение се превръща в комични битки и рицарите ги избиват весело и комично, докато в края оживяват само двама. Какво се случва след това е една от най-смешните и абсурдни комедии на всички времена.

2. Поспаланко / Sleeper/
Великият Уди Алън е простодушен музикант, собственик на диетичен щанд. Поради лекарска грешка изпада в кома за 200 години и той се свестява в бъдещето, в един мрачен свят, изпълнен с роботи полицаи и тайни агенти. Човекът е роб на машините, а Уди Алън ще ви скъса от смях с комичните ситуации в мрачното бъдеще.

3. Борат
Една сравнително нова комедия, но въпреки това една от най-гениалните правени някога комедии. Действието показва казахстански журналист изживяващ американската мечта. Отивайки в Америка Борат ще ни забавлява чрез сблъсъка на културите и възхищението на Борат от този нов за него свят. Борат ще преследва своята мечта, а именно Памела Андерсън, плейбойката, която Борат вижда в списание.

За сега толкова. Очаквайте най-скоро представянето на още няколко комедии, които си заслужават гледането.