Categories
Без категория

Зачестяват тегленията на заеми

Проучвания на пазара на кредити сочат, че до 2015 година кредитният портфейл на банковите институции ще се вдигне до 30%. Това не крие никакви рискове според банките, нито за тях, нито за българската икономика.

От година на година все повече българи теглят кредити, заради тежкото финансово състояние на страната ни в момента. Техният живот може да се нарече преспокойно “живот на заем”. Няма нищо положително в тези думи, но реално нещата не стават по-добре от ден на ден. Лошото е, че заеми не се теглят само при необходимост, а напоследък все по-често и за все по ненужни неща. Но въпреки всичко, всеки преценя сам за себе си от какво има нужда. Заемите са просто една финансова подкрепа за осъществяването на целите.

Кризисното икономическо положение доведе до желанието все повече хора да теглят заеми. Поради това повечето банки направиха по-тежки изисквания към своите клиенти. Цялата тази финансова нестабилност доведе до търсенето на бързи кредити. При тях нещата са доста по-лесни. Просто трябва да имате документ за самоличност. При самото теглене ви съставят минимално количество от документи, а срока за връщане е по-кратък. Можете при първа възможност да го върнете в най-кратък срок. Единственият проблем на тези бързи кредити е, че лихвения процент е доста по-висок от един нормален банков заем.

Ако все пак отговаряте на изискванията на банковите институции и по-добре да се възползвате от техните услуги, нищо че нещата стават малко по-бавно, но си заслужава чакането. Преди да направите каквото и да било, първо проучете добре пазара на кредити. Друго важно нещо, което трябва да ви кажем е да си отваряте много добре очите, защото в момента тенденциите в банковия бизнес са от типа на мотото: “Добре дошли в рай на кредитите!”.

Ако все пак имате възможност да си набавите финансова помощ отнякъде другаде, ще става дума за заем с лихва, а от близки приятели и роднини, още по-добре за вас. Ще си спестите много време и нерви по проучването и тегленето на самия кредит