Categories
Без категория

Защо е лошо сами да си регистрирате фирмата

Ако сте безработен и мечтаете за първия си милион, чоплейки носа си в мързеливия неделен следобед и четейки себеутвърждаващи книги от типа “Как да стана богат”, рано или късно в мечтата ви ще се промъкне идеята, че ще е страхотно ако станете собственик и управител на търговско дружество. Да бъдете собственик на ЕООД има множество предимства в живота – например мама и тате ще се гордеят с вас и освен това с лекота ще разтуптите сърцето на всяка селска пръчка, по която сте се загледали, и ще й докарате цял рояк пеперудки в стомаха само с думите: “Аз съм Гошо – независим собственик на бизнес!”.

Обаче като всеки позитивен лузър, вероятно и вие знаете наизуст минимум 1001 цитата за положително мислене. Ключова част от тези цитати е баналната истина, че всеки човек сам трябва да бори, и сам да се справя с нещата. Особено когато е безработен като вас и няма пари да плати на някой друг да се бори вместо него с тъпотиите в живота.

Повтарянето на всичките тези цитати ще ви кара да се чувствате добре, обаче след известно време ще стигнете до извода, че само с мечти и четене на книги за лузъри нищо не се случва и ще се наложи да си вдигнете задника от така удобния диван и да вземете да свършите нещо. Например да регистрирате фирмата, с която ще спечелите бъдещия милион, с която ще промените живота си и ще се озарите от изобилие и прочие глупости а-ла Ранди Гейдж.

Обаче да се опитвате сами да регистрирате фирмата си хич не е добра идея. Първо, защото е сложно. Ще трябва да размърдате мозъчните си гънки, а това води до главоболие и липса на желание да си чоплиш носа. Освен това четенето на разни сложни закони и процедури по регистрацията определено ще съсипе романтичното и мечтателно настроение, в което се намирате в момента. Да не говорим, че ако объркате нещо, ще ви откажат регистрацията и ще трябва да започвате всичко наново със сизифовски мъки.

Освен това хич не е гъзарско сам да си регистрираш фирмата. Сто пъти по-готино е да отидеш в нечий офис, където да ви свършат тази трудна и досадна работа. Просто това е нормалният начин да започнете бизнеса си – по професионален начин и на чисто. После ще имате предостатъчно време да го оцапате.

Да се опитате сами да си попълните документите по регистрацията е неестествено занимание за един уважаван бизнесмен като вас. Дори и да успеете, едва ли това ще ви донесе удоволствието, което търсите. Иначе казано, това да се опитате сами да си регистрирате фирмата е малко като при мастурбацията – пак е хубаво, но не е истинско. Така че ако искате фирмата ви да бъде зачената с много любов и старание, по-добре се обърнете към специалист в тази област.