Categories
Без категория

Мерки за безопасност, когато пръскате сами против хлебарки

Понякога ви се струва, че е по-лесно да унищожите всички живи същества във вашата кооперация отколкото нахалните хлебарки, обитаващи дома ви. Честно казано, ако не ползвате помощ от ДДД фирма, а се опитвате да се справите сами, най-вероятно ще се окажете прави. Препаратите против хлебарки, които се продават в магазините не са особено ефективни, а отровите против инсекти, които ще намерите в агроаптеките, са много силни и опасни за човешкото здраве.

Все пак съм решил да пръскам против хлебарки. Какви предпазни мерки да взема?

Задължително е да спазвате инструкциите за дозировка и употреба, написани на етикета. Преди да започнете да обработвате помещенията приберете всички съдове и храни от плотовете. По тях не трябва да има нищо. Изчистете предварително, за да имате по-лесен достъп до всички ъгли, а и за да не метете или мокрите пода и мебелите поне 36 часа – това намалява действието на отровата.

Приберете играчките на детето, купичките на домашния любимец – въобще всичко, което може минути или часове след като сте напръскали да попадне в ръцете или устата на някой от домашните ви.

Погрижете се и за себе си. Сложете си очила. (Може да ви изглежда смешно, но е по-добре да се застраховате и да сте сигурни, че в очите ви няма да попадне препарат против хлебарки.) Снабдете се с чифт домакински ръкавици и ги ползвайте.

Направете си маска от марля или си купете готова от аптеката и си я сложете на лицето. Изпратете децата на градина или при баба им. Поверете домашния любимец на съседа, изпратете го на хотел – измислете как да го отстраните от къщи за един ден.

След като напръскате всички помещения, излезте от жилището. В зависимост от предписанията на етикета на отровата против хлебарки, не трябва да влизате в него между 6 и 24 часа.

Когато се върнете у дома, проветрете добре. Ако все пак се окаже, че сте напръскали някоя чаша или чиния – измийте ги преди употреба.

Срещу остатъчното действие на отровата няма как да вземете мерки. Ако я измиете, гадните хлебарки ще продължат да живеят у дома ви. Проблемът е, че ако сте ползвали препарат от агроаптека, той е силен и вреден и за вас.

Преценете добре рисковете. Прочетете за токсичното действие на отровите против хлебарки и се обадете на ДДД фирма, която работи с препарати, одобрени от РИОКОЗ. Не рискувайте здравето си.