Categories
Без категория

Инструменти за монтаж на паркет

Ламинираният паркет е направен така, че да изглежда като нещо истинско и в същото време е проектиран така, че да бъде лесно монтиран. По-голяма част от ламината може да се монтира върху съществуваща вече подова настилка, което от своя страна елиминира необходимостта за премахване на съществуващите подове. Монтажът на ламината може да бъде завършен с лепило, пирони или просто чрез натискане  на ламинатните парчета заедно, които са специално проектирани с езичета. С няколко основни инструменти, всеки собственик на дом може да постави ламиниран паркет. Как Ви се струва тази идея?

Макетен нож

Повечето от ламинатите се монтират заедно с употребата на специални подложки, които предпазват доланата част на ламината и служат за изолация. Тези подложки обикновено се предлагат в голяма ролка, която се развива и при необходимост трябва да бъде отрязана, за да пасне на размера на стаята. Рязането може да се извършви с обикновени ножици, но макетния нож е най-подходящия и лесен инструмент в случая. Подложният слой трябва добре да се вмести в ъглите, затова е повече от препоръчително да се използва макетен нож.

Пистолет за телбод

Когато ламинирания паркет се монтира върху съществуваща твърда дървесина или слоеста дървесина, най-добре е да се осигурите с материал за подложни слоеве преди да сте положили ламинирания паркетен слой. Пистолетът за телбод е най-логичният избор за осигуряване на подложката, става бързо и с възможно най-малко щети.

Ръчен трион

Ръчен трион, въртящ се режещ инструмент или циркуляр са важни инструменти за поставянето на какъвто  и да е ламиниран паркет.Различните размери на стаите изискват настилката да се намали до правилния размер, за да може да се монтира.Въпреки, че се работи на ръка, ръчният трион Ви дава възможност за много по-бързо рязане и респективно поставянето на ламината.

Нивелир

Някои подове са неравни поради възрастта си или увреждането им в къщата.Когато монтирате нов ламиниран паркет, задължително е пода да бъде перфектно равен и възможно най-добре нивелиран.Използването на нивелира ще ви позволи да проверите за области, които не са на нивелирани, така че да може да вмъкнете шайби или други изравняващи материали.

Монтажни скобиъгломер, чук и клинчета

Всички тези инструменти са неделима част от монтажа и поставянето на ламината.

ПС: Ако смятате, че монтирането и ремонта на ламинат е непосилна за Вас задача е най-добре да се обърнете към професионални майстори!!!