Categories
Без категория

Какво е ламиниран паркет?

1. Най-горния пласт осигурява защита против петна, износване и избледняване (среща при естествените продукти). 2. Втория слой е изображението на декора (бук, дъб, череша, орех, бамбук, ябълково дърво, явор и др.). 3. Ядрото на ламината е направено то HDF (high density fiberboard) и определя неговата издръжливост.

4. Този слой осигурява стабилност на ламинирания паркет.

Въведение в подовите настилки

Ламинирания паркет е чудесна алтернатива на естествения паркет, когато искате топлина и красота. Това атрактивно решение за вашето помещение е на разположение в широк диапазон от цени, цветове и повърхности. Ламината е една от най-гъвкавите и трайни подови настилки на пазара днес.

Инсталация

Откакто се въведе клик системата(която го заключв) на ламинирания паркет, той се превърна в отличен избор за всяко домакинство, тъй като се монтира бързо, лесен е за ремонт и може да бъде инсталиран от хора без опит и специализирани инструменти. Ламинирания паркет няма нужда да бъде застопоряван с лепило или пирони. Ламината се почиства лесно, устойчив е на удари и надраскване и има възможност да се монтира върху различни настилки.Ламиниран паркет може да се инсталира в почти всяка стая в апартамента, стига повърхността на пода да е гладка и твърда. Ламинат може да се инсталира върху бетон, дърво, керамични плочи дори и върху балатум. Не се препоръчва монтирането на ламиниран паркет в гаражи или на открита (веранда), главната причина за това е влагата. Ламиниран паркет, който е правилно монтиран и поддаржан ще живее дълго колкото и домът ви.