Categories
Без категория

Какво е модинг ?

Какво е модинг? Със сигурност много от вас дори не са чували тази дума. Много нова и не толкова често срещана.Но нека да започнем малко от по-далеч. Да кажем, че си купите кола, няма значение нова или втора употреба. Тя си има фабричните неща, като аудио или спирачки. И вие искате да промените това, в смисъл да сложите неща, които на вас ви харесват и определено не се продават в магазина на марката кола, която имате. При автомобилите това означава тунинг, а при компютрите това е модинг. Да сложите нещо, което не е фабрично, или още по-добре да модифицирате оригиналното.

Много хора го правят с колите си, но на малко хора им идва на ум, че могат да го направят с компютрите си.

„Добре де, ама за какво ми е?” Този въпрос много хора ще си зададът. Както при колите, така и при компютъра си, вие получавате по-голяма производителност. Да кажем да подобрите охлаждането. Имате една перка на процесора и една на видео картата. Сложете една и на капака на кутията,да вкарва или изкарва въздух. Приберете ненужните кабели.Не казвам да ги режете, просто ги сложете някъде в кутията, хем да не пречат, хем да не са препядствие за въздушния поток.

Имате широка гама от избор, кое да модифицирате, и кое да промените.

Разбирасе, трябва и да внимавате какво пипате, не да кълцате кабели и да тъпчете безразборно. В крайна сметка компютъра трябва да работи.