Categories
Без категория

Какво знаете за web дизайна

Web дизайна е услуга, която започна да се предлага по-активно в последните десетина години. Причината за това е все по-масовото използване на интернет, както и навлизането на социални мрежи като фейсбук, туитър, линкедин и образователни платформи като razberi.info.

От историческа гледна точна изработването на уебсайтове и web дизайнът не са нови услуги.  За първи път идеята за модерния интернет възниква през деведесетте години. Все пак първите уеб страници са много далечни по технология от днешните уебсайтове.

Първоначално уебсайтовете са били ползвани като вътрешни системи и вътрешни каталози на фирми. Благодарение на тази технология са се съхранявали голям брой документи в електронен вид. Това е било иновация за своето време, тъй като е позволявало бързо пращане на документи межуд различни организации, фирми, лаборатории и т.н.. Поради това интернет е станал изключително популярен, но в самото начало интернет сайтовете не са се нуждаел от web дизайн, защото, както спомех по-горе, са били ползвани предимно за вършене на работа.

С течение на времето възниква идеята да се създадат тагове и възможности за форматиране на текстовете и добавяне на мултимедийно съдържание. Точно тогава започва да се развива web дизайна.

Удобството при ползването на този тип електроннно съдържание добавяло добавена стойност при работата на бизнеса. Много бизнеси започнали да създават комерсиални уебсайтове като онлайн магазините. С течение на времето тези магазини и други уебсайтове започнали да се конкурират по своя външен вид. Тогава тези организации наемали уеб дизайнери или специализирани в web дизайна компании, които да разработят за тях определен външен вид на уебсайтовете им.

В днешно време web дизайна е огромна индустрия, защото по света съществуват над 600 милиона уебсайта. От тях около 150 милиона са активни и всеки ден се посещават от няколко милиарда души Всички тези сайтове имат нужда от web дизайн. Ако вие търсите качествен уеб дизайн, просто последвайте линковете.