Categories
Без категория

Как да използвате вашите парфюми по-скромно

Скромното нанасяне на вашите парфюми за много хора е наистина мисия невъзможна, тъй като те предпочитат да се къпят с тях. Има много техники с помощта, на които да приложите вашия аромат, без той да бъде твърде силен и натрапчив за околните. Ето някои стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че аромата на вашия парфюм ще бъде примамлив и няма да дразни хората от обкръжението ви.

Съвети:

  • Не всички хора са наясно, че има няколко вида парфюми според концентрацията им. Желателно е през деня да използвате по-леки парфюми, които са с по-ниско съдържание на етерични масла и не са толкова трайни. Използвайте ги директно върху пулс точките на тялото. Най-често срещаните са на китките, зад ушите, деколтето и вътрешната страна на лактите.
  • Запомнете също, че парфюмите под формата на тоалетна вода са много по-леки и можете да ги прилагате в по-големи количества. Можете също така да туширате силния аромат като не нанасяте парфюма или тоалетната вода от близко разстояние, а от го правете поне от една ръка разстояние. За да не дразните обонянието на всички хора покрай вас използвайте по-леки и свежи парфюми с ароматни нотки на цветя или цитрусови плодове.
  • Друг метод широко известен е пръскането на парфюма във въздуха и докато капчиците падат надолу вие да минете под тях. Така аромата на парфюма се разнася равномерно.
  • Много от големите компании произвеждащи с парфюми, произвеждат и козметика. В козметичните продукти за тяло като лосионите, душ геловете, кремове и други се добавя и аромат на парфюм. Така вие спокойно можете след баня да нанесете овлажняващ лосион и да ароматизирате тялото си, без да се налага да използвате допълнително вашия парфюм.

Предупреждения:

Не забравяйте, че някои хора са чувствителни към силните аромати и ако ви се налага да бъдете в малка и претъпкана зала е много по-добре да не сте с прекалено силен парфюм най-малкото защото комбинацията от парфюмите на всички хора ще бъде наистина дразнеща.