Categories
Без категория

Как да използваме парфюми правилно

Парфюмите, които използваме могат да кажат доста неща за нас, за нашият вкус и стил. Ако сте любител на ароматите то със сигурност притежавате богата колекция от парфюми. Знаете ли, че всяка жена средно има по три парфюма, един за ежедневна употреба, друг за специалните поводи, а третият е нейният любим, той се използва само в изключителни случаи и целта му е да покаже нейният стил и да впечатли. От друга страна мъжете използват само една марка парфюми и козметика за всички случаи.

Може да имате най-добрият марков парфюм с екзотичен аромат, но ако не знаете как се ползва той най-вероятно няма да разгърне своите аромати. Използването на парфюми е цяло изкуство и много малко хора са запознати с него. Правилната употреба позволява на аромата да остане за много по-дълго време и така няма да ви се налага да се пръскате отново и отново. Както знаем хубавите дизайнерски парфюми не са много евтини и точно това е причината да целите извличане на максималният потенциал на аромата им.

Съвети за правилно използване на парфюмите

# Основното правило е използването на минимално количество от парфюма. Да точно така, никога не правете грешката да се „къпете“ с парфюм. Деликатният аромат много по-добре се усеща от околните, докато силната миризма дори може да ги отблъсне. Друго нещо което трябва да запомните е, че климатичните условия влияят много върху парфюма. Топлото време много по-дълго позволява запазването на аромата, докато през зимата се налага използването на парфюм по два пъти на ден.

# Най-доброто време за слагането на парфюм е веднага след като сте излезли от банята. Това е така, защото капацитета за поемане на аромата е най-голям след горещият душ. Веднага след като сте се подсушили напръскайте зоните където се усеща пулс като китките, шията, гърдите, вътрешната част на бедрата и коленете. Правилото е да се пръскате от долу до горе, така ще се обгърнете със страхотен аромат.

# След като се напръскате с парфюма не бързайте да се обличате, а изчакайте аромата да се пропие в тялото ви защото дрехите се търкат във вас и изтриват парфюма и аромата му се губи. Използвайте парфюми и козметика със сходни аромати за да не се получи смесване и заглушаване на първичният аромат.