Categories
Без категория

Как да намалим разходите за лятната ваканция

Лятната ваканция обикновено е свързана с доста разходи. Как можем да ги намалим, така че бюджетът ни да не се натовари прекалено?

Предварителното планиране на отпуската и резервирането на самолетни билети е препоръчително и е най-добрият вариант, но понякога обстоятелствата са такива, че няма как да предвидим кога точно ще излезем в отпуска.

Начини за спестяване

Възползвайте се от офертите last-minute. Понякога остават незаети места в самолетите, хотелите и т.н., които биват пускани на специални, промоционални цени, с цел местата да бъдат запълнени. По-трудно е такива оферти да бъдат намерени в активния сезон, когато повечето хора пътуват, но винаги има шанс.

Изберете най-изгодния и удобен полет до желаната от вас дестинация. Авиокомпаниите вече предлагат директни полети по много дестинации. Прегледайте офертите им в специализираните за това сайтове – така ще можете да подберете и резервирате евтини самолетни билети и хотел според бюджета, който сте си определили. Все пак четете внимателно какво включва цената на самолетните билети. Специално при нискотарифните авиокомпании цената на самолетните билети е в пъти по-ниска от цената на допълнителните такси и услуги и пътуването може да ви излезе не толкова евтино.

Запознайте се с изискванията на авиокомпанията, с която ще летите, за допустимите размери на багажа, както и какво можете да носите в ръчния си багаж. В противен случай ще бъдете принудени да доплатите или да се разделите с някои вещи.

Друг вариант е да се възползвате от пакетните предложения за почивка на туристическите агенции, които успяват да постигнат наистина добри отстъпки за хотелските нощувки.

Напоследък много популярни станаха офертите за групово пазаруване, получаването на специални оферти по имейл на компании, които сте харесали в социалните мрежи и т.н. Да, на пръв поглед изглежда, че пълнят пощата ви с много непоискани съобщения, но така имате предимството да сте сред първите, които ще научат за интересни и изгодни оферти, от които можете да се възползвате.

Не забравяйте да си направите туристическа застраховка, преди да тръгнете – тя може да ви спести доста разходи впоследствие.

Източник: http://samoletnarezervacia.eu/