Categories
Без категория

Как да се грижим за Антуриума,поръчан при доставка на цветя?

Голяма част от нежната половина на човечеството обичат да превръщат домовете си в красива цветна градина. Доставка на цветя е може би най-поръчваното нещо от тези жени. Някой от цветята, които си купуват тези любителки на флората са добре познати, като за тях има достатъчно информация как се отглеждат, но екзотични цветя като Антуриум са не толкова известни. Ето защо реших да ви дам няколко съвета за това тропическо цвете, което все повече започва да навлиза в България и да добива популярност.

Антуриума е характерен за страни като Колумбия, Панама, Бразилия, Еквадор и Гвиана, но при правилни грижи много лесно можете да си отглеждате здраво растение и в домашни условия. Той е целогодишно цъфтящо цвете и с нужните грижи може да даде много цветове, които са от тъмно зелени до червени на цвят и със сърцевидна форма. Температурните изисквания на Антуриума през деня и през нощта са съответно 26-32 градуса и 21-24 градуса.

Използваната почва трябва да бъде по-груба и добре напоена. Смесете я с торфен мъх, борова кора и перлит в съотношение 1:1:1. Антуриума изисква много вода, особено младите растения. Препоръчително е растението да се полива след като видите, че пръстта му е леко изсъхнала на повърхността. Тъй като Антуриума е тропическо цвете и се развива добре във влажна среда в естествените си условия, при отглеждането му е добре те да се пресъздават. Затова трябва да пръскате листата на цветето с пулверизатор, което ще даде на това красиво цвете чувството, че си е у дома и то ще ви радва със своето здраве и красота. Саксията му не е нужно да бъде по-голяма от 15 сантиметра и трябва да има дренажни отвори в основата си. Растението се поставя на 5-6 стъпки от прозореца, тъй като се нуждае от много светлина. Избягвайте обаче преките слънчеви лъчи, тъй като те могат да окажат лошо влияние върху растежа и дори той може да спре. Можете да добавяте торове с високо съдържание на фосфор. Премахвайте мъртвите и кафявите листа.

Освен за саксийно растение, което може да краси дома ви Антуриума може да бъде поръчан и при доставка на букети за любимите хора. Те със сигурност ще разберат, че ги обичате след като видят формата на цветето, която наподобява сърце.